top of page

Εκλείψεις στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω 2019-2020 | Η Ενεργειακή Σημασία



Εκλείψεις στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω 2019-2020 | Η Ενεργειακή Σημασία

Οι Εκλείψεις έχουν μεγάλη ενεργειακή σημασία. Παρόλο που συμβαίνουν αρκετές φορές το χρόνο, η ενέργεια μιας Έκλειψης μπορεί να παραμείνει για μήνες και να προκαλέσει θέματα και μαθήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει η ψυχή μας στο ταξίδι της.

Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οι Εκλείψεις θεωρούνταν κακός οιωνός. Παρόλο που σήμερα δεν συντονιζόμαστε με αυτή την ιδέα, αν δώσουμε προσοχή, ίσως να αντιληφθούμε ότι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας συμβαίνουν κοντά στις Εκλείψεις.

Οι Εκλείψεις πραγματοποιούνται είτε στη Νέα Σελήνη είτε στην Πανσέληνο. Μια Έκλειψη σε μια Νέα Σελήνη είναι γνωστή ως Ηλιακή έκλειψη και μια Έκλειψη σε μια Πανσέληνο είναι γνωστή ως Σεληνιακή Έκλειψη.

Συνήθως, μια Ηλιακή Έκλειψη είναι περίοδος νέων ξεκινημάτων και ευκαιριών, ενώ μια Σεληνιακή Έκλειψη είναι περίοδος απελευθέρωσης.

Οι Εκλείψεις μεγεθύνουν τα πράγματα και συχνά φέρνουν αναμφισβήτητες αλλαγές ή γεγονότα στη ζωή μας. Επίσης, σηματοδοτούν σημεία καμπής που μας καθοδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι Εκλείψεις μπορούν να έχουν ενεργειακή επίδραση τουλάχιστον ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά. Επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν ως έναυσμα για να ξεδιπλωθεί ένα συγκεκριμένο σύνολο μαθημάτων ή δώρων για πολλούς μήνες.

Οι Εκλείψεις φέρνουν επίσης σημαντικά γεγονότα και μας καθοδηγούν στο σωστό μονοπάτι. Στην πραγματικότητα, εάν ένα μεγάλο γεγονός συμβεί κοντά σε μια Έκλειψη, συχνά θεωρείται ως κάτι που “προοριζόταν να γίνει”, ως “πεπρωμένο” και σημαντικό ορόσημο στο μονοπάτι της ψυχής σας.

Οι Εκλείψεις μας τοποθετούν εκεί που χρειάζεται να είμαστε. Μερικές φορές το κάνουν πριν καν το συνειδητοποιήσουμε. Αυτό ίσως να είναι κάποιες φορές τρομακτικό ή προκλητικό, αλλά οι Εκλείψεις μας θυμίζουν ότι υπάρχει ένα υψηλότερο σχέδιο και ένας υψηλότερος λόγος για τα γεγονότα που ξετυλίγονται στη ζωή μας.

Πριν έρθουμε στο σώμα μας, η ψυχή μας έκανε ένα σχέδιο ή έναν χάρτη στο τι ήθελε, τι χρειαζόταν να βιώσει και τι είδους μαθήματα ήθελε να περάσει.

Έχουμε όλοι τη μνήμη του σχεδίου που θάφτηκε βαθιά μέσα μας, αλλά δεν ερχόμαστε με την πλήρη ενθύμηση του, καθώς αυτό θα χαλάσει τη διασκέδαση και την περιπέτεια!

Ερχόμαστε επίσης σε αυτή τη ζωή με ελεύθερη βούληση και την επιλογή να επιλέξουμε το μονοπάτι που θέλουμε να περπατήσουμε. Αυτή η ελευθερία επιλογής μας επιτρέπει να περάσουμε τα μαθήματα που χρειαζόμαστε. Μας επιτρέπει επίσης να ανοιχτούμε στις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η γήινη διάσταση.

Μπορούμε να λάβουμε στοιχεία του χάρτη της ψυχής μας μέσω του διαλογισμού και της διαίσθησής μας, αλλά και μέσω άλλων προσεγγίσεων όπως το ρέικι και η υπνοθεραπεία. Τα στοιχεία αυτά μας λένε μια βαθύτερη ιστορία τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ από το σχέδιο της ψυχής μας.

Η γνώση του σχεδίου της ψυχής σας μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι απαραίτητη. Συχνά, οι απαντήσεις που αναζητάμε είναι ακριβώς μπροστά μας και μας δωρίζονται τόσο σε παράξενα όσο και σε καθημερινά γεγονότα.

Οι Εκλείψεις είναι ένα από αυτά τα γεγονότα που μας δίνουν την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα στο βαθύτερο σχέδιο της ψυχής μας και να δώσουμε προσοχή προς τα πού κατευθυνόμαστε. Με το να δίνουμε προσοχή και να συντονιζόμαστε μέσα μας, μπορούμε να κατανοήσουμε πού χρειάζεται να βρισκόμαστε και ποια μαθήματα είμαστε προορισμένοι να εκπληρώσουμε.

Είναι εύκολο να το ακούμε αυτό και να πιστεύουμε ότι η ψυχή μας θέλει να παίρνουμε μαθήματα για να ζήσουμε μια μεγάλη γεμάτη αφθονία ζωή απαλλαγμένη από πόνο και ταλαιπωρία. Όμως, η ψυχή μας έρχεται ουσιαστικά εδώ για να βιώσει όλες τις αποχρώσεις. Δεν μπορούμε να αποδράσουμε από αυτή τη ζωή χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Ακριβώς το ίδιο, δεν μπορούμε να αποδράσουμε από αυτή τη ζωή χωρίς να γνωρίσουμε το γέλιο και την αγάπη.

Η ζωή είναι μάθηση, είναι εξέλιξη, είναι εμπειρία. Στο ταξίδι της ψυχής, δεν υπάρχει καλό ούτε κακό, σωστό ή λάθος, απλά η ψυχή υπάρχει. Κανένα μάθημα, κανένα ταξίδι δεν χάνεται. Όλα είναι προσφορά για την εξέλιξη της ψυχής.

Κάθε φορά που έχουμε μια Έκλειψη, είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ανυψώσουμε τη συνειδητότητά μας και να δώσουμε προσοχή στις ενέργειες γύρω μας. Είναι η ευκαιρία μας να συντονιστούμε με το μονοπάτι της ψυχής μας και να δούμε προς τα που μας καθοδηγεί το Σύμπαν.

Ο επόμενος κύκλος των Εκλείψεων που όλοι θα βιώσουμε θα πραγματοποιηθούν ως επί το πλείστον στον Αιγόκερω και στον Καρκίνο. Είχαμε την πρώτη Έκλειψη αυτού του νέου κύκλου στις 13 Ιουλίου 2018, ωστόσο η ενέργεια αυτού του κύκλου μετατοπίζεται σε πλήρη ταχύτητα το 2019 και συνεχίζεται μέχρι το 2020.

Οι εκλείψεις για αυτόν τον κύκλο Αιγόκερου-Καρκίνου είναι οι εξής:

6 Ιανουαρίου 2019- Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

2 Ιουλίου 2019- Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο

16-17 Ιουλίου 2019- Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

26 Δεκεμβρίου 2019- Ηλιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω

10-11 Ιανουαρίου, 2020 – Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο

21 Ιουνίου 2020 – Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο

5 Ιουλίου, 2020 – Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο

Δώστε προσοχή σε αυτές τις ημερομηνίες και δείτε ποιες αλλαγές ή καθοδήγηση θα λάβετε. Επιπλέον, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε ποια γεγονότα συνέβησαν στη ζωή σας την τελευταία φορά που είχαμε τις Εκλείψεις στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω. Αυτό συνέβη το 2009-2011.

Παρόλο που όλοι θα επηρεαστούμε διαφορετικά, εδώ είναι μερικά θέματα που μπορούμε να περιμένουμε από αυτό τον τελευταίο κύκλο Έκλειψης στον Αιγόκερω-Καρκίνο:

  • Επικέντρωση στην εξισορρόπηση της πρακτικής μας γήινης πλευράς (Αιγόκερως) με την πιο διαισθητική και δημιουργική μας πλευρά (Καρκίνος).

  • Η ανάγκη να δημιουργηθεί περισσότερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής. Ίσως να διαπιστώνουμε ότι είμαστε αναγκασμένοι είτε να εστιάζουμε περισσότερο την προσοχή μας στην οικογένεια είτε στην επαγγελματική μας ζωή. (ένας από αυτούς του τομείς αρχικά κυριαρχεί πριν καταφέρουμε να επιτύχουμε την ισορροπία).

  • Θέματα με τους γονείς μας πολύ πιθανόν να αναδυθούν στην επιφάνεια: ίσως χρειαστεί να θεραπεύσουμε τη σχέση με τη μητέρα / θηλυκή ενέργεια (Καρκίνος) ή με τον πατέρα / αρσενική ενέργεια (Αιγόκερως).

  • Παλιές οικογενειακές δυναμικές ή τραύματα μπορεί να επανέλθουν στην επιφάνεια.

  • Πολύ πιθανόν να βιώσουμε μια ισχυρή ώθηση στην καριέρα μας. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια πολύ ισχυρή ενέργεια προσανατολισμένη σε στόχους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να υλοποιήσουμε σχέδια.

  • Ίσως ένας ισχυρός άνδρας ή γυναίκα μέντορας / δάσκαλος θα εμφανιστεί στη ζωή μας.

  • Ίσως να αισθανθούμε την επιθυμία να γειωθούμε περισσότερο και να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την πορεία της ζωής μας.

  • Ίσως να έχουμε καθοδήγηση να μάθουμε πώς να ισορροπούμε τα συναισθήματά μας με πιο υγιή τρόπο. Η θεραπεία των συναισθηματικών ανισορροπιών και η έρευνα για την ψυχική υγεία θα αποτελέσουν σημαντικά θέματα.

  • Η εστίαση στα χρήματα, στην εξουσία, στην κυβέρνηση και στον τραπεζικό τομέα είναι επίσης πιθανή, ειδικά υπό την Έκλειψη στον Αιγόκερω.

  • Η επικέντρωση στην υγεία των γυναικών, στα δικαιώματα των γυναικών είναι επίσης πιθανά θέματα, ιδίως υπό τις Εκλείψεις στον Καρκίνο.

  • Ίσως να βιώσουμε εξουθένωση αν δεν επικεντρωθούμε στην αυτο-φροντίδα.

  • Ίσως να χρειαστεί να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη και να μαζέψουμε τα κομμάτια της ζωής μας που αγνοήσαμε ή κρύψαμε κάτω από το χαλί.

  • Ίσως να νιώσουμε ότι τα συναισθήματά μας γίνονται πιο προσιτά.

  • Οι δημιουργικές επιχειρήσεις / έργα είναι πιθανό να ευδοκιμήσουν και να βιώσουν μεγάλη καινοτομία.


201 views0 comments
bottom of page