top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στον Αιγόκερω


photo on unsplash

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 13 Ιουλίου 2022 στο γήινο και προσγειωμένο ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτή η Πανσέληνος μας καλεί να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και την κατεύθυνση στην οποία ταξιδεύουμε.


Αν δεν είμαστε χαρούμενοι, αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αν δεν περνάμε τον χρόνο μας όπως επιθυμούμε, με αυτή την Πανσέληνο θα αναλάβουμε την ευθύνη για οποιαδήποτε από τις αυτοκαταστροφικές μας πράξεις που μπορεί να μας οδήγησαν εδώ.


Η αντιμετώπιση σε οτιδήποτε δεν λειτουργεί και η ανάληψη ευθύνης για το πώς έχουν εκτυλιχθεί ορισμένα πράγματα μπορεί πάντα να είναι προκλητική. Όμως, υπάρχει μια δύναμη στην αντιμετώπιση του τι μπορεί να κάνουμε για να συνεισφέρουμε και πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα για να φέρουμε τη ζωή μας πιο κοντά στο σημείο που επιθυμούμε να βρισκόμαστε.


Αν αξιοποιήσετε τις δυνάμεις αυτής της Πανσελήνου με σύνεση, μπορεί να σας καθοδηγήσει να ξεπεράσετε εμπόδια, να αντιμετωπίσετε προκλήσεις και να φτάσετε στην κορυφή οποιουδήποτε βουνού θέλετε να ανεβείτε.


Υπάρχει ισχυρή σεληνιακή ενέργεια που προσφέρεται υπό την Πανσέληνο του Ιουλίου, αλλά μπορούμε να κάνουμε τη θαλάσσια κατσίκα (μισή κατσίκα, μισό ψάρι σύμβολο του Αιγόκερου) τον έμπιστο πνευματικό μας οδηγό και να ενσωματώσουμε την ενέργειά της για να μας βοηθήσει.


Η θαλάσσια κατσίκα έχει αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό χρησιμοποιώντας το μισό της που μοιάζει με κατσίκα και να κατέβει στον πυθμένα του ωκεανού χρησιμοποιώντας το μισό της που μοιάζει με ψάρι.


Αυτή η ικανότητα να περιηγείται στους ωκεανούς και τα βουνά δίνει στη θαλάσσια κατσίκα ένα μοναδικό πλεονέκτημα και προοπτική του κόσμου.


Δίνει την κατανόηση ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να βλέπει κανείς τα πράγματα και πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Δίνει επίσης μια σειρά από δεξιότητες που κανένα άλλο ζώο δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί!


Το να μάθεις πώς να σκαρφαλώνεις στην κορυφή και να κολυμπάς στα βάθη δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Καθώς όμως η θαλάσσια κατσίκα μαθαίνει να αποδέχεται και τις δύο πλευρές της ύπαρξής της και να κυριαρχεί σε κάθε μία από αυτές τις δεξιότητες, γίνεται ισχυρότερη και απίστευτα έξυπνη.


Ξεπερνώντας τα κύματα και πλοηγώντας στις επικίνδυνες βραχώδεις πλαγιές, η θαλάσσια κατσίκα μαθαίνει επίσης να χτίζει ανθεκτικότητα και να διακρίνει τι πραγματικά αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά της.


Η θαλάσσια κατσίκα μας διδάσκει να τιμούμε όλα όσα είμαστε, να εκτιμούμε τις διαφορετικές προοπτικές και να επικεντρώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας σε αυτό που πραγματικά θέλουμε από τη ζωή.


Ο Πλούτωνας, Άρχοντας του Κάτω Κόσμου αιωρείται κοντά σε αυτήν την Πανσέληνο, δημιουργώντας μερικές έντονες δονήσεις. Οι δονήσεις αυτές θα μας αναγκάσουν να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιες άβολες καταστάσεις.


Αυτή η Πανσέληνος μπορεί επίσης να φέρει τη συνειδητοποίηση ότι ορισμένα πράγματα χρειάζεται να τελειώσουν, ιδιαίτερα γύρω από στόχους ή πράγματα που εμποδίζουν τους στόχους μας. Θα χρειαστεί να ωριμάσουμε, να αφεθούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι ορισμένες ιδέες, δράσεις ή προσπάθειες απλώς δεν είναι δυνατές ή εφικτές αυτήν τη στιγμή.


Υπάρχει λίγη αποκαρδιωτική ενέργεια που συνδέεται με αυτήν την Πανσέληνο, όπως ο έλεγχος της πραγματικότητας ή ένα καλέσμα αφύπνισης που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Θα χρειαστεί να αποδεχτούμε ότι κάποια πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν όπως τα θέλουμε, ή να αποδεχτούμε ότι αν δεν αλλάξουμε εμείς, τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν.


Η ώριμη, πρακτική προσέγγιση μας βοηθάει να πορευόμαστε σε οποιεσδήποτε αποφάσεις με μεγαλύτερη ευκολία.


Το να απελευθερώσουμε, να πούμε αντίο μπορεί να είναι μας είναι δύσκολο. Όμως, αυτή η Πανσέληνος είναι η ευκαιρία μας να ξαναγράψουμε το επόμενο κεφάλαιο, να φτιάξουμε εκ νέου τα όνειρα και τους στόχους μας που δεν πέτυχαν και να γνωρίζουμε ότι η εμπειρία είναι μέρος της ζωής και μέρος της να μας κάνει πιο δυνατούς. Δεν υπάρχουν πραγματικά λάθος μονοπάτια σε αυτή τη ζωή, μόνο μαθήματα, που μας κάνουν σοφότερους, καλύτερους και πιο ικανούς ανθρώπους.


Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας αιωρείται επίσης κοντά σε αυτήν την Πανσέληνο. Οπότε είναι πιθανό να βιώσουμε δύσκολες συζητήσεις ή να βρούμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να μοιραστούμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε.


Η ενσυνείδητη επικοινωνία μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Όμως, οι πρακτικές, γειωμένες και ώριμες ενέργειες από την Πανσέληνο στον Αιγόκερω θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα λόγια μας με προσεγμένη πρόθεση.


Μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να θυμηθούμε τη δημιουργική δύναμη που έχουν τα λόγια μας. Οι λέξεις που λέμε στους εαυτούς μας έχουν μεγάλο βάρος, οπότε φροντίστε να προσέχετε πώς επικοινωνείτε με τον εαυτό σας.


Αν παρατηρήσετε ότι η εσωτερική σας φωνή υποτιμά τον εαυτό σας ή σας σαμποτάρει, δείτε αν μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα σε μια πιο ελπιδοφόρα σκοπιά. Προσπαθήστε να κάνετε τον εσωτερικό σας διάλογο ειλικρινή αλλά με κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά.


Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω είναι σίγουρα βαριά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τόσα πολλά κοσμήματα κρυμμένα στα βάθη της, αν είμαστε πρόθυμοι να βουτήξουμε στο βυθό ή να σκαρφαλώσουμε στην κορυφή για να τα φτάσουμε. Όσοι κάνετε το ταξίδι δεν θα το μετανιώσετε!


Καλή και αισιόδοξη Πανσέληνο!Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις ενέργειες αυτής της Πανσελήνου μπορείτε να συντονιστείτε με το διαλογισμό μου Διαλογισμός Live – Θετική Αλλαγή


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σχόλια


bottom of page