top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στον Καρκίνο


photo on pixabay.com

Η πρώτη Πανσέληνος για το 2022 πραγματοποιείται στο διαισθητικό ζώδιο του Καρκίνου. Η Σελήνη λατρεύει να βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, είναι εκεί που νιώθει περισσότερο σπίτι της και ο καθένας από εμάς μπορεί να αξιοποιήσει αυτήν την αρμονική ενέργεια σε αυτό το χρονικό παράθυρο.


Η Πανσέληνος στον Καρκίνο κορυφώνεται στις 17 Ιανουαρίου, αλλά τυπικά μπορούμε να νιώσουμε την Πανσέληνο περίπου τέσσερις ημέρες πριν την άφιξή της. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη συσσώρευση της ενέργειάς της. Μετά καθώς η Πανσέληνος αρχίζει να χάνεται, μπορούμε να αρχίσουμε να ηρεμούμε μέσα σε αυτές στις ενέργειες και σε ό,τι έχει έρθει σε εμάς.


Κάθε Πανσέληνος αποτελεί μια περίοδο απελευθέρωσης. Θα χρειαστεί να δώσουμε κάποια επιπλέον προσοχή στο πλαίσιο της Πανσελήνου στον Καρκίνο. Θα επικρατεί βαριά ενέργεια στην ατμόσφαιρα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταβάλουμε συνειδητή προσπάθεια για να αποτινάξουμε ό,τι είναι ασφυκτικό ή αποδυναμωτικό.


Η εξήγηση για αυτήν την κατάσταση είναι ο πλανήτη Πλούτωνας, ο οποίος αιωρείται κοντά στην Πανσέληνο, ασκώντας την επιρροή του στις ευαίσθητες σεληνιακές ενέργειες. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της δύναμης. Επομένως, η προσοχή μας θα επικεντρωθεί στη δυναμική της δύναμης στη ζωή μας, που νιώθουμε πιο δυνατοί και που αισθανόμαστε πιο ανίσχυροι.


Κάποιες φορές η επιρροή του Πλούτωνα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πνιγμένοι ή ότι είμαστε δαχτυλοδειχτούμενοι με κάποιο τρόπο. Μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε πίεση νιώθουμε, ιδιαίτερα στις σχέσεις μας.


Εάν κάποιο από αυτά τα θέματα προκύψει, σκεφτείτε πώς μπορείτε να διεκδικήσετε πίσω την δυναμη σας. Πώς μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του οδηγού της ζωής σας;


Το να περιμένετε συνεχώς ή να εξαρτάστε από τις πράξεις των άλλων μπορεί να σας φέρει σε μια ανίσχυρη θέση. Προσέξτε να μη βασίζετε οποιεσδήποτε από τις πράξεις και τις πεποιθήσεις σας στις στάσεις και τις αξίες των άλλων. Προσέξτε οποιεσδήποτε σκέψεις ξεκινούν με: «Όταν συμβεί αυτό, τότε θα είμαι ήρεμος/ευτυχισμένος/ήρεμος».


Το να περιμένετε να συμβεί «αυτό» είναι η παγίδα! Δείτε λοιπόν αν μπορείτε να βρείτε τρόπους να συντονιστείτε με την ηρεμία ανεξάρτητα από τις πράξεις των άλλων ή το κλίμα που σας περιβάλλει.


Εάν νιώθετε κάποια καταπιεστική ενέργεια υπό αυτήν την Πανσέληνο, να γνωρίζετε ότι το Σύμπαν σας υποστηρίζει να την αποτινάξετε αξιοποιώντας τη δύναμη της κίνησης. Η κίνηση είναι πολύ θεραπευτική και θα το νιώσουμε ακόμα περισσότερο υπό την Πανσέληνο στον Καρκίνο.


Ο χορός, το τρέξιμο, το περπάτημα, το κολύμπι ή απλώς η όρθια στάση και το κούνημα ολόκληρου του σώματός σας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών αποτελούν τρόπους για να απελευθερώσετε οποιαδήποτε συσσωρευμένη ένταση ή αισθήματα ανησυχίας.


Μια άλλη πρακτική που μπορείτε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε τις σχέσεις στη ζωή σας και τις δυναμικές που συμβάλλουν σε συναισθήματα αδυναμίας.


Πώς μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς, έστω και με μικρό τρόπο; Το να χρησιμοποιήσετε ένα μάντρα ή μια επιβεβαίωση και να το επαναλαμβάνετε κάθε φορά που βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση αποτελεί μια καλή βοήθεια. Παρόλα αυτα, πολύ συχνά, και μόνο η επίγνωση της δυναμικής μπορεί να είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια αλλαγή.


Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τις ενέργειες της Πανσελήνου για εργασία απελευθέρωσης. Γράψτε σε ένα χαρτί τη δυναμική που έχετε παρατηρήσει και στη συνέχεια κάψτε το τελετουργικά ως σύμβολο απελευθέρωσης υπό το φως της Πανσελήνου.


Ενώ η δυναμική ισχύος είναι το θέμα για αυτήν την Πανσέληνο, υπάρχει μια άλλη πιο γλυκιά και απαλή ενέργεια που επιπλέει στους κοσμικούς ουρανούς αυτή τη στιγμή.


Αυτή η πιο γλυκιά ενέργεια προέρχεται από τον πλανήτη Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται σε αρμονική θέση την ώρα της Πανσελήνου. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης των ονείρων και της πνευματικής ανάπτυξης. Κρατάει τη δόνηση της ανιδιοτελούς αγάπης και μας υπενθυμίζει τη σύνδεσή μας με ολόκληρο το Σύμπαν.


Ό,τι και να περνάτε, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Έχετε μια ομάδα Θεϊκών πνευμάτων στο πλευρό σας που μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας για να σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε και να μετατοπίσετε κάθε βάρος, θλίψη ή άγχος που νιώθετε.


Η Πανσέληνος είναι μια εποχή όπου το πέπλο είναι φυσικά λεπτό ούτως ή άλλως, και με τις όμορφες ενέργειες του Ποσειδώνα, θα είναι ευκολότερο για εμάς να συνδεθούμε με υψηλότερα βασίλεια και με τον ανώτερο εαυτό μας. Όλα αυτά είναι απίστευτα θεραπευτικά και μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε όλοι μέρος κάτι πολύ μεγαλύτερου από αυτό που πραγματικά μπορούμε να κατανοήσουμε.


Η σύνδεση με την πνευματικότητά σας αποτελεί επίσης μια χαλαρωτική πρακτική υπό αυτήν την Πανσέληνο. Μπορείτε να αξιοποίησετε τις ενέργειες του Ποσειδώνα για να εμβαθύνετε την πρακτική του διαλογισμού σας ή να συνδεθείτε με τη διαίσθησή σας.


Αυτή η ενέργεια υποστηρίζει επίσης τα δημιουργικά έργα στα οποία ήδη εργάζεστε. Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες δύναμης από τον Πλούτωνα και οι καταπραϋντικές, δημιουργικές ενέργειες του Ποσειδώνα αποτελούν μια θαυμάσια δυναμική για την υποστήριξη της δημιουργικής εργασίας και για την προβολή της τέχνης σας μπροστά στο επιθυμητό κοινό σας ή σε ισχυρούς ανθρώπους στον κλάδο σας.


Κάθε Πανσέληνος αποτελεί σημείο ολοκλήρωσης. Επομένως μπορεί απλώς να διαπιστώσετε ότι όλα τα έργα στα οποία εργάζεστε, ιδιαίτερα τα δημιουργικά, έχουν ένα φυσικό τέλος.


Συνολικά, η Πανσέληνος στον Καρκίνο προσφέρει μερικές στιγμές αρμονίας αλλά και βαρύτητα. Η προσοχή μας θα στραφεί στη δυναμική ισχύος στις σχέσεις μας και θα νιώσουμε ότι χρειάζεται να προσαρμόσουμε συνειδητά τις συμπεριφορές μας. Εστιάστε στην ενδυνάμωση του εαυτού σας και να γνωρίζετε ότι βρέχει κοσμική υποστήριξη από όλες τις πλευρές. Τα δημιουργικά έργα θα ανθίσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.Καλή και αισιόδοξη Πανσέληνο!Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις ενέργειες αυτής της Πανσελήνου μπορείτε να συντονιστείτε με το διαλογισμό μου Διαλογισμός Live – Πανσέληνος στον Καρκίνο


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

103 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Opmerkingen


bottom of page