top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στον Υδροχόο

Updated: Aug 13, 2019


on Pinterest
on Pinterest

Στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου. Πρόκειται να ρίξει φως σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε ώστε να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον.


Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που συνδέεται με τα ανθρωπιστικά ιδανικά. Ο Υδροχόος αναπαρίσταται με μια γυναίκα που μεταφέρει μια κανάτα νερού. Η γυναίκα συμβολίζει τον θεραπευτή που έχουμε όλοι μέσα μας και το νερό συμβολίζει τα βαριά συναισθήματα, τον πόνο και τα δεινά του κόσμου.


Ως φορέας νερού, ο Υδροχόος έχει το φυσικό χάρισμα και την ικανότητα να παίρνει αυτά τα βαριά συναισθήματα και να τα μετατρέπει σε κάτι ελαφρύτερο. Δεν απορροφά το νερό και παίρνει ως δικά του τα βαριά συναισθήματα. Ως ζώδιο του αέρα χρησιμοποιεί το ανώτερο μυαλό του μαζί με την αναζήτηση της αλήθειας ώστε να μεταμορφώσει και να καθαρίσει το νερό πριν το επιστρέψει στη Γη.


Όλοι έχουμε την ενέργεια του Υδροχόου μέσα μας, και σε αυτή την Πανσέληνο, θα καθοδηγηθούμε να φέρουμε θεραπεία, ανακούφιση και αγάπη στον κόσμο.


Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο προς τη διαφώτιση ή την υψηλότερη συνειδητότητα είναι τα δεινά του κόσμου.


Πώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και ένας φάρος αγάπης όταν υπάρχει τόσος πόνος και τόσα δεινά στον κόσμο; Πώς μπορούμε να ζήσουμε σε αυτή τη φυσαλίδα αγάπης και φωτός όταν υπάρχει πόλεμος, τρόμος και λιμός που συμβαίνει κάθε λεπτό, κάθε μέρα;


Αυτά είναι κοινά ερωτήματα και πολύ σωστά, καθώς αυτή είναι η πραγματικότητα: Όταν κάποιος άλλος υποφέρει, υποφέρουμε και εμείς. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, είμαστε όλοι ένα.


Ωστόσο, όπως ακριβώς αισθανόμαστε τα δεινά του καθενός, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, έτσι αισθανόμαστε επίσης την αγάπη του καθενός. Όταν κάποιος αγαπά τόσο πολύ, έτσι αγαπάμε και εμείς, και εδώ βρίσκεται η δύναμή μας να αλλάξουμε τον κόσμο.


Είστε μόνο ένα άτομο, οπότε είναι ίσως μια αδύνατη εργασία να βγείτε εκεί έξω και να στεγάσετε όλους τους άστεγους, να ταΐσετε όλους τους πεινασμένους και να φωνάξετε για να σταματήσει κάθε πόλεμος. Φυσικά, υπάρχουν οργανώσεις που μπορείτε να υποστηρίξετε και θέσεις εθελοντισμού που μπορείτε να αναλάβετε, αλλά τώρα, από εκεί που κάθεστε, μπορείτε να γίνετε ο δικός σας φορέας νερού, απλά επιλέγοντας την αγάπη.


Δοκιμάστε το – σκεφτείτε κάποιον ή μια ομάδα ανθρώπων που θέλετε να στείλετε αγάπη. Μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε αγάπη σε κάθε πενθούσα μητέρα, σε κάθε άτομο που έχει πληγεί από μια πρόσφατη φυσική καταστροφή ή σε κάποιον που γνωρίζετε ότι περνάει δύσκολες στιγμές.


Κλείστε τα μάτια σας και επαναλάβετε νοητά τρεις φορές – «Στέλνω αγάπη προς …».


Νιώστε τις λέξεις καθώς τις λέτε. Νιώστε τον εαυτό σας να στέλνει αγάπη εκεί έξω. Και απλά να γνωρίζετε ότι μόλις δημιουργήσατε ένα κύμα ενέργειας που θα γίνει αισθητό σε όλο τον κόσμο.


Το να στέλνετε αγάπη και να προσεύχεστε για ειρήνη είναι μια πολύ ισχυρή δράση.


Αυτή η Πανσέληνος στον Υδροχόο ψιθυρίζει τα λόγια του Γκάντι: “γίνε η αλλαγή που επιθυμείς να δείς στον κόσμο”.


Αυτή η θεωρία το να ξεκινήσετε πρώτα με τον εαυτό σας είναι κάτι που μοιράζονται πολλοί μεγάλοι ανθρωπιστές. Η μητέρα Τερέζα είπε κάποτε – «αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο πηγαίνετε στο σπίτι σας και αγαπήστε την οικογένειά σας».


Ήταν η πεποίθησή της ότι όλοι μπορούν να αρχίσουν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο ξεκινώντας με τη δική τους οικογένεια.


Ο διάσημος ποιητής Ρουμί μοιράστηκε επίσης – “χθες ήμουν έξυπνος, έτσι ήθελα να αλλάξω τον κόσμο, σήμερα είμαι σοφός, έτσι αλλάζω τον εαυτό μου”.


Όλα ξεκινούν από εμάς. Όταν φροντίζουμε τις δικές σας ανάγκες, όταν αρχίζουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, δημιουργείται ένα κύμα ενέργειας και αυτή η ροή που κυλά από τον καθένα από εμάς είναι αυτή που θα φέρει την αλλαγή στον κόσμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να είστε υπεύθυνοι για το δικό σας κύμα ενέργειας.


Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του μεταφορέα νερού είναι η ικανότητά του να μεταφέρει το νερό χωρίς να φέρει το βάρος του. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να απορροφάται από τα σκοτεινά συναισθήματα που μεταφέρει, αντ ‘αυτού χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του ζωδίου του αέρα για να ανυψώνεται πάνω από αυτά.


Ως ζώδιο του Αέρα, ο Υδροχόος χρησιμοποιεί το μυαλό του, τη διάνοιά του και τη δύναμη της φωνής του για να κάνει τη διαφορά. Ο Υδροχόος δεν ενδιαφέρεται για το τι είναι δημοφιλές, τι είναι γραμμένο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ή τι πιστεύουν οι φίλοι και η οικογένειά του.


Ο Υδροχόος θέλει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του και είναι πάντα στην αναζήτηση για τη μεγαλύτερη αλήθεια. Της απόλυτης αλήθειας. Η αλήθεια που ξεπερνά την προοπτική και βρίσκεται σε ένα υψηλότερο μέρος.


Υπό την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου στον Υδροχόο σκεφτείτε πώς μπορείτε να φέρετε αυτές τις ιδιότητες στη ζωή σας.


Πώς μπορείτε να στείλετε αγάπη και θεραπεία για να δημιουργήσετε μια θετική επίδραση στη ζωή σας και στον κόσμο; Πώς μπορείτε να κρατήσετε τη δική σας αλήθεια χωρίς να απορροφήσετε την ενέργεια και να γονατίσετε από τις φωνές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή εκείνων γύρω σας;


Με το να εργάζεστε με τον ανώτερο νου, συνδέεστε με τη δική σας αλήθεια. Περπατώντας στο μονοπάτι της αγάπης, θα μάθετε τα μυστικά του μεταφορέα του νερού.


Έχουμε αρκετή αγάπη για όλους γύρω μας. Επομένως, στην Πανσέληνο του Αυγούστου στον Υδροχόο, η οποία λούζεται στο φως, στη συμπόνια και στην αλήθεια ξεκινήστε με τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, μοιραστείτε μερική από αυτή την αγάπη με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, την κοινότητά σας , τη χώρα σας, και με ολόκληρο τον κόσμο.




Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το: “Διαλογισμός-Πανσέληνος στον Υδροχόο”. Πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στην Κέρκυρα


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

228 views0 comments
bottom of page