top of page

Η Ημέρα των Νεκρών- Dia de los Muertos


photo on www.colourbox.com

Η Ημέρα των Νεκρών (Día de los Muertos) γιορτάζεται στο Μεξικό από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, μια γιορτή η οποία προέρχεται από την εποχή των Αζτέκων.


Πιστεύεται ότι αυτή τη νύχτα, το πέπλο μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών είναι πιο λεπτό. Με το πέπλο μεταξύ των διαστάσεων να είναι ακόμα πιο λεπτό, είναι πιο εύκολο να έρθουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας.


Εάν έχετε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει φύγει από αυτήν εδώ τη διάσταση, αυτή τη νύχτα πείτε μια ειδική προσευχή ή κάντε κάτι για να του υπενθυμίσετε την παρουσία σας. Μπορείτε να φάτε το αγαπημένο τους φαγητό, ή ανάψτε ένα κερί στο όνομά τους.


Και πέρα από το να έρθετε σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αφιερώστε χρόνο για να αναγνωρίσετε τους «θανάτους» τόσο μεγάλους όσο και μικρούς στη ζωή σας.


Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έχουν «πεθάνει» αυτήν εδώ τη χρονιά, γι 'αυτό τιμήστε αυτά που έχουν μεγάλη αξία για εσάς, ακόμα κι αν είναι λίγο επώδυνα.


Κοιτάξτε στη φύση για καθοδήγηση, καθώς πάντα μας δείχνει πώς πεθαίνει και αναγεννιέται ξανά και ξανά.


Η Ημερά των Νεκρών (Dia de los Muertos) αφορά στη μνήμη των προγόνων μας, εκείνων που ήρθαν πριν από εμάς, εκείνων των οποίων η ζωή και η αγάπη υποκινούνταν από τη σημερινή μας ύπαρξη και άνθηση.


Γιορτάζουμε τη σημασία και την ομορφιά που πρόσθεσαν στη ζωή μας, και τις αξίες που έχουμε επειδή μας δίδαξαν. Θυμόμαστε την κληρονομιά τους.


Δεν μπορούμε να θυμόμαστε τους αγαπημένους μας χωρίς να ακούσουμε τις ιστορίες τους.


Αυτή την ημέρα, ας ακούσουμε, ας θυμηθούμε την ιστορία του παρελθόντος, του λαού μας, του έθνους μας.


Αγαπημένα φαγητά, λουλούδια, κεριά και γλυκά κοσμούν έναν βωμό προς τιμήν αυτών των αγαπημένων οικογενειών, φίλων και ηρώων. Ένας βωμός είναι ένας τόπος τιμής, ένας χώρος αξιοπρέπειας, ο σεβασμός, η παράδοση του εαυτού και η σχέση του με τον άλλο. Είναι ο συμβολισμός της αγάπης!


Την Ημέρα των Νεκρών, συνδεόμαστε με το πνεύμα μας σε μια πρακτική που ξεφεύγει από τον κανόνα του πώς κατανοούμε το Θείο και το θάνατο. Παρατηρούμε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε. Και ακούμε.


Το Πνεύμα θα μας οδηγεί πάντα στην ελευθερία και την ενδυνάμωση.


Αυτή την ημέρα, ακούμε και τιμούμε την κληρονομιά των ανθρώπων που υπήρξαν πριν από εμάς και ανακαλύπτουμε την κατεύθυνση μας.


Γιατί σε αυτόν τον ιστό της ζωής είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και είμαστε εδώ ως αποτέλεσμα των προσπαθειών και της ενέργειας εκείνων που ήρθαν πριν από εμάς. Είμαστε λαμπαδηφόροι αυτής της εποχής. Καθώς τιμούμε και ενσωματώνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ζωές μας έχουν νιώσει το άγγιγμα από άλλους, υφαίνουμε τα δικά μας οράματα σε αυτήν τη συλλογική ταπετσαρία της εξέλιξης.


Η συνειδητότητα δεν πεθαίνει, αλλάζει. Μπορεί να φαίνεται ως θάνατος καθώς μια μορφή εξαλείφεται για να εισέλθει σε μια εντελώς νέα, αλλά αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Και όπως κάθε ζωντανό πλάσμα στον πλανήτη, είμαστε κι εμείς μέρος αυτού.


Έτσι, με αφοσίωση και ευγνωμοσύνη, καλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τους αγγέλους σας, τους προγόνους σας να σας καθοδηγήσουν και να σας προσέχουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συλλογικής μεταμόρφωσης.


Οι καρδιές μας ενώθηκαν για ένα μεγαλύτερο όραμα, που τιμά και φροντίζει τον πλανήτη Γη και όλους τους κατοίκους του και ενεργοποιείται το ενοποιητικό πεδίο όπου συναντιόμαστε. Είμαστε όλοι παιδιά της Γης.


Καθώς αφυπνιζόμαστε σε αυτήν την αλήθεια, αφυπνίζουμε την ανάγκη να φροντίζουμε τη Γη μας και ο ένας τον άλλον. Ο καθένας μας χρειάζεται να παίξει το ρόλο του. Έχουμε μια φωνή. Συνδεθείτε με τη ροή της Ζωής μέσα σας, μεγαλώστε τις ρίζες σας βαθύτερα σε αυτήν τη Γη και κάντε επίκληση στα αόρατα βασίλεια, στους αγαπημένους σας που έχουν φύγει και στους προγόνους σας για θάρρος και όραμα.


Ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος άγνωστος για εμάς καθώς περπατάμε σε αυτή τη ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε.


Τιμήστε τους θανάτους που έχετε αντιμετωπίσει και να γνωρίζετε ότι όλα τα πράγματα που χάθηκαν τελικά ξαναέρχονται. Είναι ο νόμος του Σύμπαντος που τίποτα δεν καταστρέφεται ποτέ, μόνο ξαναγεννιέται με νέα και πιο ενδυναμωμένη μορφή.


Ευλογίες σε όλους!


Εάν επιθυμείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις δυνατές ενέργειες μπορείτε να παρακολουθήσετε το live διαλογισμό μου για αυτή τη μοναδική ημέρα. Διαλογισμός Live – Θεραπεύοντας το παρελθόν


Σας προτείνω μια υπέροχη (παιδική) ταινία που ονομάζεται “Coco” για αυτή τη ξεχωριστή γιορτή


85 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page