top of page

Προετοιμαστείτε για τη Σύλληψη: Σωματικά, Ψυχικά, Πνευματικά

Updated: Oct 3, 2019



Υπάρχει μια οργανική και προληπτική διαδικασία για την εμφύτευση ενός σπόρου. Ο καλλιεργητής θα σιγουρευτεί πρώτα ότι το έδαφος είναι γόνιμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, εύπλαστο και ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφά εύκολα νερό. Οι συνθήκες θα πρέπει να είναι κατάλληλες έτσι ώστε ο σπόρος να μπορέσει να αποκτήσει δυνατές ρίζες και να βλαστήσει. Το φυτό μετά χρειάζεται κατάλληλη έκθεση στον ήλιο και στον αέρα, χρειάζεται επίσης αρκετό νερό έτσι ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται σωστά για να παράγει καρπούς εύγεστους και θρεπτικούς. Ο καρπός είναι η επιβράβευση, είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της εντατικής προσπάθειας για το ‘μεγάλωμα’ του σπόρου.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και στην προετοιμασία για τη σύλληψη, για την επιθυμητή εγκυμοσύνη. Ο σπόρος γονιμοποιείται και μια νέα ζωή αρχίζει να διαμορφώνεται μέσα στη μήτρα. Ο καρπός του σπόρου είναι μια νέα ζωή, ένα νέο μωρό, μια ανθρώπινη ζωή που ήρθε στον κόσμο. “Θέλω να μείνω έγκυος, θέλω ένα μωρό” . Το όνειρο πολλών γυναικών είναι να αποκτήσουν ένα μωρό και είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της ζωής.

Αυτό που θα βοηθήσει για την εκπλήρωση αυτού του ονείρου είναι η προετοιμασία της γυναίκας όχι μόνο σωματικά, αλλά ψυχικά (συναισθηματικά) και πνευματικά.

Σε μία σχέση ή σε ένα γάμο όμως χρειάζεται να προετοιμαστεί και ο σύντροφος έτσι ώστε η από κοινού προετοιμασία του ζευγαριού να οδηγεί σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για μια υγιή, όμορφη, αρμονική σύλληψη και εγκυμοσύνη και κατ’ επέκταση σε ένα υγιή, όμορφο και έξυπνο μωρό.

Το ερώτημα είναι:

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια νέα ζωή, να γίνετε μητέρα και πατέρας?

Από τη στιγμή που θα μάθετε ότι είστε έγκυος οι ζωές σας θα αλλάξουν. Ως ζευγάρι θα ξεκινήσετε να προετοιμάζεστε για να γίνετε μια οικογένεια.

Φυσική Κατάσταση

Είναι σημαντικό πριν τη σύλληψη γυναίκα και άντρας να έχουν μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά δηλαδή να ακολουθούν μια υγιή διατροφή. Επίσης, η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντική διότι βοηθάει το σώμα να γίνει δυνατό και το προετοιμάζει για τη γονιμοποίηση όπως το έδαφος προετοιμάζεται για το σπόρο. Όσο πιο υγιές είναι το έδαφος (το χώμα) τόσο καλύτερες είναι και οι συνθήκες όπου ένας υγιής σπόρος θα βλαστήσει και θα αναπτυχθεί κατάλληλα.

Όσο πιο υγιή και δυνατά είναι τα σώματα (αντρικό και γυναικείο) τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για μια επιτυχημένη γονιμοποίηση και κατα συνέπεια περισσότερες οι πιθανότητες για την ανάπτυξη ενός υγιούς εμβρύου. Είναι γνωστό ότι το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βιώνει τεράστιες ορμονικές και φυσικές αλλαγές και όσο πιο δυνατό είναι τόσο καλύτερα θα είναι προετοιμασμένο για το τοκετό, τη γέννα και τη περίοδο ανάρρωσης.

Ψυχική (Συναισθηματική) Κατάσταση

Βοηθάει πολύ όταν και οι δύο σύντροφοι είναι ψυχικά (συναισθηματικά) έτοιμοι για να γίνουν γονείς γιατί αυτή είναι η αρχή για ένα καινούριο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί να διαβάζετε βιβλία σχετικά με την εγκυμοσύνη και τα διαφορετικά στάδιά της. Ξεκινήστε να συνειδητοποιείτε ότι η εγκυμοσύνη είναι μόνο η αρχή αυτού του νέου κεφαλαίου και δεσμευτείτε ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατόν για να δημιουργήσετε υψηλή ποιότητα στη ζωή σας.

Ξεκινήστε την προσπάθεια να αποβάλλετε υψηλές προσδοκίες ειδικά αν είστε άτομο που θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Ελέγξτε ότι μπορείτε και κάντε το καλά αλλά συγχρόνως βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε τις σκέψεις σας, το μυαλό σας γιατί αυτό θα σας βοηθήσει πριν τη σύλληψη, στη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό και σε όλο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα ταξιδεύετε ως γονιός.

Ερωτήματα:

Γιατί θέλετε ένα μωρό?

Είναι η σχέση σας έτοιμη για μια εγκυμοσύνη και για ένα νέο μέλος, για ένα μωρό?

Πως θα επηρεάσει την καριέρα σας και τους εκπαιδευτικούς σας στόχους?

Συμφωνείτε εσείς και ο/η σύντροφός σας σε θρησκευτικό/πνευματικό επίπεδο όσο αφορά στην ανατροφή του παιδιού?

Εάν υπάρχουν διαφορές τις έχετε συζητήσει διεξοδικά?

Έχετε σταθεροποιηθεί και είστε προετοιμασμένοι οικονομικά για αυτή τη νέα αρχή?

Θα μείνετε σπίτι (ως μαμά) ή θα χρειαστείτε βοήθεια?

Είστε προετοιμασμένοι να ‘θυσιάσετε’ τις επιπλέον ώρες ύπνου που αφιερώνατε στον εαυτό σας μέχρι σήμερα?

Σας ευχαριστεί να περνάτε χρόνο με παιδιά?

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας ως γονιό?

Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις που θα βοηθήσουν εσάς και τον/την σύντροφό σας να προετοιμαστείτε ψυχικά (συναισθηματικά) για τη σύλληψη και κατά συνέπεια για την εγκυμοσύνη και την νέα ζωή που θα δημιουργήσετε εσείς και ο/η σύντροφος σας μαζί.

Πνευματική προετοιμασία

Είτε πιστεύει κανείς σε μια θεϊκή δύναμη ή όχι, υπάρχει μια πνευματική ανάγκη σε κάθε άνθρωπο. Αποτελεί μέρος αυτού που είμαστε, του ανθρώπινου είδους. Προετοιμάζοντας τον εαυτό σας πνευματικά, δημιουργείτε την σύνδεση για να φέρετε στον κόσμο μια νέα ζωή, το θαύμα μιας συν-δημιουργίας με τον/την σύντροφό σας. Το νέο μωρό θα είναι δημιούργημα και των δύο από εσάς, θα έχει χαρακτηριστικά των γονιών σας και των προγόνων σας. Το να προσπαθούμε να κατανοήσουμε την αρχή της ζωής είναι στην ουσία η γνώση και η κατανόηση των περασμένων γενεών, της προγονικής μας καταγωγής.

Το να δημιουργήσουμε μια νέα ζωή είναι η συνέχιση του μεγαλειώδους κύκλου της ζωής του οποίου είμαστε όλοι μέρος του. Το ζευγάρι συνειδητά μπορεί από κοινού να δημιουργήσει την αντίληψη, την συναίσθηση της νέας ζωής που θα μεγαλώνει μέσα τους. Το άγγιγμα, η μουσική, η νοερή απεικόνιση, το τραγούδι, οι όμορφες σκέψεις θα βοηθήσουν να χτιστεί αντίληψη και σύνδεση ανάμεσα στους συντρόφους και στο μωρό που μεγαλώνει στο πρώτο του σπίτι, την μήτρα.

Η προετοιμασία για τη σύλληψη εξοπλίζει με δύναμη το ζευγάρι για να βιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική πριν έρθει μια εγκυμοσύνη γιατί εφόσον σας συμβεί οι ζωές σας θα αλλάξουν και θα θέλατε να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Όντας σωματικά, ψυχικά, πνευματικά προετοιμασμένοι ως ζευγάρι μπορεί να σας βοηθήσει με την απρόβλεπτη φύση της εγκυμοσύνης. Αυτή η προετοιμασία θα ενδυναμώσει την σχέση σας καθώς προετοιμάζεστε μαζί να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.


65 views0 comments
bottom of page