top of page

Τι είναι η Pranic Ψυχοθεραπεία



Πολλοί φυσικοί πόνοι και παθήσεις έχουν τις ρίζες τους σε συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Όταν κρατάμε το άγχος, την ένταση ή τον φόβο τότε το συναισθηματικό μας σώμα παρουσιάζει ανισορροπία. Εάν τα κρατήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται στο φυσικό μας σώμα.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία είναι η εφαρμογή τεχνικών του Pranic Healing για την ίαση και την ανακούφιση των συναισθηματικών και νοητικών ανισορροπιών. Αρνητικά συναισθήματα και τραυματικές εμπειρίες είναι ουσιαστικά αρνητικές σκεπτομορφές και συναισθηματικές ενέργειες που έχουν αποθηκευτεί στο ενεργειακό σώμα και σε σημαντικά ενεργειακά κέντρα. Με την Pranic Ψυχοθεραπεία προσφέρεται σε κάποιον η δυνατότητα να απελευθερώσει γρήγορα και με ασφάλεια αυτά τα αρνητικά ενεργειακά μοτίβα. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε σε χρόνιες φοβίες και εθισμούς να απομακρύνονται εντελώς σε μερικές συνεδρίες.

Το Pranic Healing είναι ένα πολύ ανεπτυγμένο και δοκιμασμένο σύστημα ενεργειακής ιατρικής που χρησιμοποιεί ζωτική ενέργεια (prana) για την εξισορρόπηση, την εναρμόνιση και τη μετατροπή των ενεργειακών διεργασιών του σώματος. Πρόκειται για ένα απλό, αλλά ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα ενεργειακής θεραπείας  χωρίς επαφή με το φυσικό σώμα βασισμένο στη θεμελιώδη αρχή ότι το σώμα είναι μια "αυτο-επισκευαστική" ζωντανή οντότητα που διαθέτει την εγγενή ικανότητα να θεραπεύεται.

Το πλεονέκτημα με την Pranic Ψυχοθεραπεία είναι ότι ο δέκτης δεν χρειάζεται να αποκαλύψει πολλά στοιχεία και να αναλύσει προσωπικές πληροφορίες ή ενδεχομένως προσωπικές στενάχωρες λεπτομέρειες επειδή η αξιολόγηση και η θεραπεία εκτελούνται από τον θεραπευτή σε ενεργειακό επίπεδο, δηλαδή στην αύρα και τα ενεργειακά κέντρα του θεραπευόμενου.

Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις φόβου ή χαμηλής αυτοεκτίμησης που προκαλούνται, για παράδειγμα, από μια τραυματική εμπειρία, μπορούν να παράγουν αρνητικές σκέψεις με ισχυρά ανασταλτικά αποτελέσματα,  με πολλές πιθανότητες να εκδηλωθούν αργότερα ως κατάθλιψη. Αυτές οι μορφές σκέψης αποθηκεύονται  στην αύρα και τα κύρια ενεργειακά κέντρα (τσάκρα). Ο Pranic Ψυχοθεραπευτής εργάζεται σε αυτά καθώς και σε καταστροφικά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα σκέψης.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία βοηθάει στα προβλήματα που προκαλούνται από έναν ταραχώδη ή φτωχό τρόπο ζωής, υπό τον γενικό όρο «άγχος», που περιλαμβάνει αϋπνία, ευερεθιστότητα παράγοντες οι οποίοι συχνά συμβάλλουν στην καταστροφή των σχέσεων.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία είναι χρήσιμη για ένα ευρύ φάσμα περίπλοκων ψυχολογικών θεμάτων όπως οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, οι αυτοκτονικές τάσεις, η βίαιη και παρανοϊκή συμπεριφορά και οι ψευδαισθήσεις.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει σε θέματα όπως εθισμοί (κάπνισμα, διαδίκτυο, τζόγος, αλκοολισμός, ναρκωτικά) καθώς και σε διατροφικές διαταραχές.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στη θλίψη, πένθος, κατάθλιψη καθώς και σε φοβίες, τραύματα, κρίσεις πανικού, νοητική στέρηση, διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, επιλεκτική αλαλία.

Η Pranic Ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Το Pranic Healing και η Pranic Ψυχοθεραπεία δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη συμβατική ιατρική και την κλασσική ψυχοθεραπεία αλλά να τη συμπληρώσουν. Εάν μια πάθηση είναι σοβαρή και/ή τα συμπτώματα επιμένουν παρακαλείστε να συμβουλευτείτε άμεσα τον θεράποντα ιατρό σας.

118 views0 comments
bottom of page