top of page

2020 | Η Ενεργειακή Σημασία


photo on depositphotos.com

2020! Μια νέα δεκαετία είναι εδώ!


Το 2020 φέρνει μερικές από τις πιο μεταμορφωτικές και θαυμαστές αλλαγές που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό! Η συχνότητα του Σύμπαντος ανυψώνεται και όλοι μας έχουμε επιλέξει να είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην αλλαγή του πλανήτη προς μια νέα και θετική κατεύθυνση.


Πολλά από αυτά που θα ξεδιπλώθούν το 2020 θα διαμορφώσουν την επόμενη δεκαετία, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι μας συμβάλλουμε στην αλλαγή που θα ξεκινήσει σιγά-σιγά.


Σύνοδος Κρόνος-Πλούτωνας (και Δίας)


Η μεγαλύτερη ευθυγράμμιση που θα πραγματοποιηθεί το 2020 είναι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα η οποία αποτελεί σίγουρα μια τεράστια αστρολογική στιγμή! Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας συναντιούνται κάθε 35-38 χρόνια περίπου (με την τελευταία τους συνάντηση το 1983), αλλά κανένας από μας που ζούμε σήμερα δεν έχει γνωρίσει αυτή τη συνάντηση να συμβαίνει στον Αιγόκερω.


Αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, μια μεγάλη ενέργεια που θα παίξει βασικό ρόλο όλο το 2020 και όλη την επόμενη δεκαετία.


Ενώ ο Κρόνος και ο Πλούτωνας θα συναντηθούν στις 12 Ιανουαρίου του 2020, θα συνεχίσουν να χορεύουν μέσα από τον κοσμικό ουρανό, κάνοντας ιδιαίτερες ευθυγραμμίσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τον Δία!


Παρόλο που αυτή η ενέργεια έχει πολλά επίπεδα, μπορεί να συνοψιστεί απλώς ως μια ευθυγράμμιση που φέρνει ‘καταστροφή’ και ανάγκη αναδόμησης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος κόσμος.


Είναι πιθανό να δούμε την “καταστροφή και αναδόμηση” να λαμβάνει χώρα σε τομείς που σχετίζονται με τον Αιγόκερω, στις οποίες περιλαμβάνονται η κυβέρνηση, οι μεγάλες επιχειρήσεις, η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.


Η ενέργεια αυτής της ευθυγράμμισης μπορεί επίσης να φέρει δυσκολίες στην εξουσία και αλλαγές εξουσίας ή στο πώς βλέπουμε την εξουσία ως κοινωνία.


Η παρουσία του Δία μπορεί επίσης να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου παραδείγματος όπου αλλάζουμε αυτό που εκτιμούμε ως κοινωνία.


Όπως αναφέρθηκε, αυτή είναι μια μεγάλη, μεταμορφωτική ενέργεια και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι ρόλο θα παίξει στη διάρκεια του έτους και στη νέα δεκαετία.


Ενώ αυτή η ενέργεια είναι κάτι που θα αισθανθούμε κυρίως σε παγκόσμιο ή συλλογικό επίπεδο, ίσως να δούμε τα πράγματα να αντικατοπτρίζονται και στη δική μας ζωή. Ίσως να αισθανθούμε την ανάγκη να αναδομήσουμε τομείς που δεν είναι πια ευθυγραμμισμένοι με την αληθινή μας δύναμη.


Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Δίας θα παραμείνουν στον Αιγόκερω για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Αυτή η ισχυρή ενέργεια του Αιγόκερου σημαίνει ότι όλοι θα ενθαρρυνθούμε να παραμείνουμε γειωμένοι και να επικεντρωθούμε στην αναδόμηση και στη δημιουργία σε κάτι που είναι απτό.


Ο Κρόνος μετακινείται στον Υδροχόο


Ενώ ο Κρόνος θα είναι στον Αιγόκερω για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, συνδέει επίσης φευγαλέα την ενέργειά του με τον Υδροχόο.


Αυτή είναι άλλη μια μεγάλη αλλαγή που θα νιώσουμε, καθώς ο Κρόνος βρίσκεται στον Αιγόκερω τα τελευταία 2,5 χρόνια. Καθώς ο Κρόνος θα εισέρχεται σε ένα νέο ζώδιο θα φέρει καθαρή ενέργεια και νέα μαθημάτα για όλους μας με τα οποία θα εργαστούμε σε βαθύ επίπεδο.


Καθώς ο Κρόνος προετοιμάζεται να κάνει αυτή τη μετάβαση, θα καθοδηγηθούμε να κλείσουμε, να ολοκληρώσουμε τα καρμικά μαθήματα στα οποία εργαζόμαστε τα τελευταία 2,5 χρόνια.


Τα καλά νέα με αυτό είναι ότι όταν ο Κρόνος αφήνει ένα ζώδιο και μετακινείται σε ένα άλλο, τείνει να αφήνει ένα δώρο πίσω, σχεδόν σαν ανταμοιβή για όλη μας τη σκληρή δουλειά!


Ο Κρόνος εισέρχεται για λίγο στον Υδροχόο στις 21 Μαρτίου του 2020, αλλά φεύγει και επιστρέφει μερικούς μήνες αργότερα. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2020 θα επιστρέψει στον Υδροχόο, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα 2,5 χρόνια.


Είναι, επίσης, ενδιαφέρον ότι ο Δίας θα μετακινηθεί στον Υδροχόο λίγες μέρες αργότερα στις 19 Δεκεμβρίου 2020. Όμως, για τον Κρόνο και τον Δία μαζί στον Υδροχόο είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσουμε περισσότερο το 2021.


Οι αλλαγές στους Σεληνιακούς Κόμβους και Έξι Εκλείψεις


Το 2020, ξεκινάμε και τελειώνουμε το χρόνο με Εκλείψεις. Έχουμε Εκλείψεις επίσης κατά τη διάρκεια τους έτους, μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο.


Οι Σεληνιακοί Κόμβοι, που είναι μαθηματικά σημεία που υπαγορεύουν τους κύκλους της Έκλειψης, θα αλλάξουν ζώδια το 2020.


Εργάζονται στον άξονα του Καρκίνου και του Αιγόκερου από το 2018, αλλά τον Μάιο του 2020 θα μετακινηθούν στους Διδύμους και στον Τοξότη. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις Εκλείψεις να μετακινούνται από τον Αιγόκερω και τον Καρκίνο στους Διδύμους και στον Τοξότη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κύκλου Εκλείψεων.


Συνήθως έχουμε τέσσερις Εκλείψεις κάθε χρόνο – δύο Ηλιακές Εκλείψεις και δύο Εκλείψεις Σελήνης, αλλά το ενδιαφέρον για το 2020 είναι ότι έχουμε έξι Εκλείψεις! Αυτό δεν θα συμβεί ξανά μέχρι το 2029.


Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι ότι τέσσερις από αυτές τις Έκλείψεις είναι Εκλείψεις Σελήνης!


Έχοντας τέσσερις Εκλείψεις Σελήνης, η ενέργεια θα είναι λίγο πιο έντονη, δεδομένου ότι είναι συνήθως πιο δυνατές από τις Ηλιακές Εκλείψεις. Αυτό επιβεβαιώνεται καθώς το Σύμπαν στέλνει μηνύματα για μεγάλες μετατοπίσεις και αλλαγές μέσα στο 2020.


Οι Εκλείψεις ανοίγουν Πύλες σε νέα μονοπάτια. Όμως, οι Εκλείψεις Σελήνης μας λένε οτι χρειάζεται να αφήσουμε κάτι ώστε να έχουμε πρόσβαση στο νέο μονοπάτι. Ίσως να έχουμε πολλά να απελευθερώσουμε το 2020, και αυτό είναι κάτι που όλοι θα νιώσουμε ανεξάρτητα από το ζώδιό μας.


Ανάδρομοι


Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για το 2020 είναι ο αριθμός των ανάδρομων πλανητών που έχουμε!


Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος όπως συμβαίνει συνήθως με τους εξωτερικούς πλανήτες (Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα, Ουρανό και Πλούτωνα). Όμως, το 2020 θα έχουμε και την Αφροδίτη και τον Άρη ανάδρομους, κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 2 με 2,5 χρόνια.


Έχοντας μέσα στο ίδιο έτος και τους δύο αυτούς πλανήτες ανάδρομους, οδηγεί σε επιβράδυνση της ενέργειας. Επίσης, θα κάνουν τα πράγματα να φαίνονται λίγο υποτονικά. Ωστόσο, με όλες τις ευθυγραμμίσεις δύναμης που φέρνει το 2020, αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό!


Με αυτούς τους σημαντικούς πλανήτες σε ανάδρομη τροχιά, μας δίνεται η ευκαιρία να ανασάνουμε λίγο και να ενσωματώσουμε τις αλλαγές και τις μετατοπίσεις που γίνονται κατα τη διάρκεια του 2020.


Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη από τις 12 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου και ο Άρης από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου.


Αριθμολογία


Το 2020 είναι επίσης ο αριθμός 4 στην αριθμολογία. Το 4 είναι ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει την επιστροφή στο σπίτι μας, στον εαυτό μας. Ίσως να αισθανθούμε αυτή την ενέργεια να μας αγγίζει επίσης κατα τη διάρκεια του έτους.


Μπορούμε να ρωτήσουμε τον εαυτό μας – τι σημαίνει να νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου ακριβώς όπως είμαι, αυτός που είμαι; Στο σώμα μου; Και στη ζωή μου;


Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αριθμών για το 2020 συνδέεται με την ιδέα της δυαδικότητας και της συνεργασίας από τον αριθμό 2. Επίσης, συμβολίζει την ιδέα του άπειρου δυναμικού από τον αριθμό 0.


Το άπειρο δυναμικό μαζί με τη συνεργασία είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θέμα για το 2020. Κρατήστε κατά νου αυτη την πληροφορία και δείτε πώς μπορεί να αντηχεί με εσάς καθώς θα κινείστε μέσα στο έτος.


Περίληψη


Το 2020 είναι ένα μεγάλο έτος αλλαγών. Αυτές οι μετατοπίσεις θα μας δώσουν τη δυνατότητα να στοχεύσουμε ψηλότερα, να κάνουμε μεγαλύτερα όνειρα και να αλλάξουμε την κατεύθυνση του κόσμου σε ένα νέο επίπεδο.


Καθοδηγούμαστε πραγματικά να μεταβούμε σε μια υψηλότερη συνειδητότητα ​​και να βρούμε ένα νέο ορισμό για το τι πραγματικά σημαίνει επιτυχία και ευτυχία, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το 2020 είναι το τέλειο έτος για να τεθούν σε εφαρμογή οι στόχοι και να αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή που θέλετε να ζήσετε. Είναι ένα έτος γεμάτο αφθονία, ένα έτος που μπορείτε να χτίσετε τα όνειρά σας, να δημιουργήσετε νέα θεμέλια και να εστιάσετε στην κοινότητα και στη συνεργασία.


Η ενέργεια όλων των πλανητών δονείται σε υψηλότερο επίπεδο. Οπότε, ας ευθυγραμμίσουμε τις δονήσεις μας μαζί τους. Ας επιτρέψουμε να νιώσουμε την εμπειρία της ζωής σε υψηλότερο επίπεδο.


Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα. Όλοι είμαστε συνδημιουργοί σε αυτή τη διάσταση, όλοι έχουμε ένα πινέλο στο χέρι και όλοι μας είμαστε εξίσου σημαντικοί και εξίσου ξεχωριστοί ζωγραφίζοντας αυτόν τον μεγάλο όμορφο πίνακα.


Ας συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να ζωγραφίζουμε τον κόσμο με τα νέα χρώματα που συλλέγουμε στο μονοπάτι μας.


Να έχετε ένα υπέροχο 2020 γεμάτο αγάπη, ευλογίες και αφθονία!



Εάν βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μπορείτε να συντονιστείτε επίσης με τον Διαλογισμό-Αφθονία


Για περισσότερα πατήστε εδώ



284 views0 comments
bottom of page