top of page

21/12 Χειμερινό Ηλιοστάσιο | Η Ενεργειακή Σημασία 2022


Γιορτάστε τη μαγεία του Χειμερινού Ηλιοστάσιου με το μοναδικό διαλογισμό που μπορείτε να βρείτε εδώ


Η 21η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μια εποχή όπου ο Ήλιος "στέκεται ακίνητος" και οι εποχές αλλάζουν.


Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο φέρνει τη συντομότερη ημέρα του χρόνου, όπου μας ενθαρρύνει να εισέλθουμε στη νύχτα της ψυχής μας.


Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι μια πολύ ευαίσθητη μέρα κατά την οποία μπορούμε να νιώσουμε πιο συντονισμένοι με τις ενέργειες γύρω μας.


Πιστεύεται επίσης ότι στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, το πέπλο μεταξύ αυτού του κόσμου και των υψηλότερων διαστάσεων βρίσκεται στην πιο λεπτή του κατάσταση, επιτρέποντάς μας να συνδεθούμε με τις γαλαξιακές ενέργειες και τα αγγελικά βασίλεια με μεγαλύτερη ευκολία.


Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου σηματοδοτεί επίσης τη μετακίνηση του Ήλιου στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω. Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον πλανήτη Κρόνο και μια μεγάλη γιορτή γνωστή ως Σατουρνάλια γιορταζόταν αυτή την εποχή του χρόνου. Πολλές από τις παραδόσεις όπως η προσφορά δώρων και η διακόσμηση δέντρων έχουν τις ρίζες τους σε αυτή την αρχαία γιορτή.


Το 2022, ο Δίας είναι πολύ δραστήριος την εποχή του Χειμερινού Ηλιοστασίου, έχοντας μόλις μετακινηθεί στον Κριό, όπου θα παραμείνει για το μεγαλύτερο μέρος του 2023.


Ο Δίας είναι γνωστός ως ο πλανήτης της επέκτασης και της αφθονίας και έχει την ικανότητα να αυξάνει τις μαγικές ενέργειες του Χειμερινού Ηλιοστασίου που βιώνουμε. Καθώς αυτές οι ενέργειες θα μας αγγίξουν όλους μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε με έναν ιδιαίτερο διαλογισμό και μια όμορφη άσκηση περισυλλογής!


Η Νύχτα της Ψυχής μας


Στις 21 Δεκεμβρίου, βιώνουμε τη συντομότερη μέρα και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Οι αυξημένες ώρες του σκότους μας οδηγούν να εισέλθουμε στη νύχτα της ψυχής μας. Μια περίοδο ενδοσκόπησης, μια περίοδο όπου μπορούμε να εισέλθουμε στον βαθύ εσωτερικό μας κόσμο και να ακούσουμε τις πιο λεπτές αναταράξεις της ύπαρξής μας.


Μερικές φορές μόνο στο σκοτάδι μπορούμε να νιώσουμε πραγματικά άνετα να είμαστε ο εαυτός μας. Όταν το Φως του Ήλιου λάμπει πάνω μας, μπορεί να νιώθουμε εκτεθειμένοι, μπορεί να νιώθουμε ότι χρειάζεται να είμαστε σε δράση ή να υπάρχουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο.


Όταν τα φώτα σβήνουν, όταν είμαστε μόνο εμείς, μόνοι με τις σκέψεις μέσα στη νύχτα, τότε μπορούμε πραγματικά να βουτήξουμε βαθιά στον πυρήνα μας και να έρθουμε αντιμέτωποι με μια νέα αλήθεια για το ποιοι είμαστε.


Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ντρεπόμαστε για το ποιοι είμαστε υπό το λαμπερό φως του Ήλιου. Γιατί και αυτό είναι ένα κομμάτι μας. Αλλά αν μείνουμε εκεί για πολύ καιρό, έχουμε την τάση να αποσυνδεόμαστε, γι' αυτό το Σύμπαν καλεί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.


Αυτή την περίοδο του χρόνου, είναι μια ευκαιρία για όλους μας να εισέλθουμε στο σκοτάδι. Να απομακρυνθούμε από τα δυνατά φώτα και να καθίσουμε με τον εαυτό μας και τη δική μας αλήθεια.


Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε αυτή την αλήθεια σε κανέναν ή να πρέπει να την τυλίξουμε με έναν όμορφο φιόγκο δώρου. Δεν χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας ή ακόμα και να τα γράψουμε για περισσότερη ανάλυση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε μαζί τους και να τους επιτρέψουμε απλά να υπάρχουν.


Στο σκοτάδι, οι σκέψεις μας δεν έχουν σημασία. Είναι τα συναισθήματά μας που μπορούν πραγματικά να λάμψουν. Είναι η συναισθηματική φωνή μας που έχει την ευκαιρία να μιλήσει και χρειάζεται να της επιτρέψουμε να ακουστεί. Χρειάζεται να ξεχάσουμε τις ταμπέλες και την κριτική του μυαλού, και αντ' αυτού, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί με τη δύναμη της καρδιάς.


Όταν καθόμαστε στο σκοτάδι και απλώς επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε, ποια συναισθήματα αναδύονται; Ποια δυσφορία μεγαλώνει; Τι συμβαίνει όταν απλώς επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υπάρχει;


Σε αυτό μας καλεί να παραδοθούμε η νύχτα της ψυχής μας. Αυτό μας ενθαρρύνει να κάνουμε πρακτική. Χρειάζεται να σταματήσουμε να μιλάμε και να ξεκινήσουμε να ακούμε. Χρειάζεται να βρούμε την ακινησία, γιατί όταν το κάνουμε, θα μπορέσουμε να εισέλθουμε σε μια νέα δύναμη και σε μια νέα αλήθεια για το ποιοι πραγματικά είμαστε.


Άσκηση: Η Νύχτα της Ψυχής


Η άσκηση για αυτή τη νύχτα είναι να καθίσετε στο σκοτάδι. Σβήστε τα φώτα και απλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να καθίσει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Δείτε αν μπορείτε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και απλώς παρατηρήστε πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε στο σκοτάδι.


Εξασκηθείτε να νιώθετε άνετα απλά με το να κάθεστε. Αναπνέετε ήρεμα και ρυθμικά. Εάν υπάρχουν σκέψεις, επιτρέψτε τες να περάσουν χωρίς να ασχοληθείτε μαζί τους.


Ίσως να μπορέσετε να το κάνετε μόνο για λίγα λεπτά, αλλά δείτε αν μπορείτε να απελευθερώσετε οποιαδήποτε ανησυχία εμφανίζεται.


Αφού καθίσετε στο σκοτάδι, μετά κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Γεμίστε τη μπανιέρα με αιθέρια έλαια και άλατα και απλώς επιτρέψτε στον εαυτό σας να καθαρίσει οποιαδήποτε συναισθήματα ή σκέψεις που δεν θέλετε πια να κουβαλάτε.


Η νύχτα της ψυχής αποτελεί μια ευκαιρία για ανάπαυση και περισυλλογή. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και αφιερώστε χρόνο για να μάθετε ποιοι πραγματικά είστε μακριά από τα φώτα του κόσμου.


Να έχετε ένα όμορφο Χειμερινό Ηλιοστάσιο!Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις μοναδικές ενέργειες του Χειμερινού Ηλιοστασίου 2022 μπορείτε να συντονιστείτε με το διαλογισμό μου 21/12 Χειμερινό Ηλιοστάσιο


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

50 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page