top of page

Wesak | Η Ενεργειακή Σημασία



Τι είναι το Wesak;

Η σημασία της εορτής Wesak συνδέεται με τον άρχοντα Βούδα και με το παγκόσμιο μήνυμα του για την Ειρήνη στην ανθρωπότητα. Αυτή είναι η μέρα που γεννήθηκε ο άρχοντας Βούδας, κατέκτησε τη φώτιση στην ηλικία των 36 ετών και άφησε το φυσικό του σώμα στην ηλικία των 81 ετών. Η εορτή Wesak συμπίπτει με την Πανσέληνο στον αστρολογικό άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Ο μύθος λέει ότι κάθε χρόνο αυτή την ημέρα ο άρχοντας Βούδας επισκέπτεται την κοιλάδα του Wesak στα βουνά του Θιβέτ και ευλογεί την ανθρωπότητα με το παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης Του.

Γιατί διαλογιζόμαστε στην Πανσέληνο του Wesak;

Σε παγκόσμιο επίπεδο άνθρωποι συμμετέχουν σε ομαδικούς διαλογισμούς ως μια παγκόσμια υπηρεσία, όχι μόνο για να λάβουν αλλά και για να διαδώσουν αυτό το μήνυμα αγάπης και ειρήνης. Κατά τη διάρκεια αυτού του υψηλού ενεργειακού σημείου της χρονιάς η μεγαλύτερη υπηρεσία μας είναι να προετοιμαστούμε πνευματικά για την ενέργεια που ενσταλλάζεται στην ανθρωπότητα. Επίσης, είναι σημαντικό να κρατάμε την εσωτερική σύνδεση στην καθημερινή ζωή, οραματιζόμενοι τον εαυτό μας ευθυγραμμισμένο ως ένα καθαρό κανάλι φωτός (πηγή: Lucis Trust).


Η Σημασία της Πανσελήνου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και η Εορτή του Wesak

Ο χρόνος της Πανσελήνου είναι μια περίοδος όπου οι πνευματικές ενέργειες είναι μοναδικά διαθέσιμες, διευκολύνοντας μια πιο κοντινή σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της Θεικής Πηγής. Η εορτη του Wesak σηματοδοτεί το υψηλό σημείο της πνευματικής χρονιάς, όταν οι δυνάμεις της φώτισης που συνδέονται με το Βούδα ενσταλλάζονται στον πλανήτη. Η εορτή Wesak είναι γενικά γνωστή ως εορτή του Βούδα. Σε ένα θρύλο, γεμάτο εικόνες, λέγεται ότι ο Βούδας κάνει μια ετήσια εμφάνιση σε μια απομονωμένη κοιλάδα κάπου στα Ιμαλάια την ακριβή ώρα της Πανσελήνου στον άξονα του Ταύρου-Σκορπιού. Εμφανίζεται για μια σύντομη περίοδο και εκτελεί μια τελετή με εξαγνισμένο νερό ενώπιον του μεγάλου διδασκάλου Χριστού, και μιας συνέλευσης ειδικών και μαθητών. (πηγή: Lucis Trust). Η ισχύς της παρουσίας του Βούδα είναι τέτοια που δεν μπορεί να την υπομείνει για πολύ η ομάδα των ειδικών και των μαθητών. Η στιγμή της προσέγγισής του χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη Σιωπή, που λέγεται ότι γεμίζει με ζωή και σημαντικότητα. Η ευλογία του Βούδα, μαζί με τη Χριστική ενέργεια, ακτινοβολείται σε όλους όσους έχουν συγκεντρωθεί εκεί και σε ολόκληρο τον κόσμο. (πηγή: Lucis Trust).

Πώς μπορούμε να διαδώσουμε το μήνυμα της Ειρήνης;


Ο διαλογισμός με πρόθεση είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να διαδώσουμε την ειρήνη και την αγάπη. Κάνοντας μαζί Διαλογισμό μπορούμε να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα ειρήνης όχι μόνο στους αγαπημένους μας, αλλά στον κόσμο γενικότερα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι συναντώνται σε έναν ομαδικό διαλογισμό, τόσο περισσότερες ενέργειες μπορούμε να λάβουμε και ακόμα περισσότερες μπορούμε να μοιραστούμε με άλλους. Στην περίπτωση που δεν σας είναι εύκολο να συμμετέχετε σε έναν ομαδικό διαλογισμό μπορείτε να ακολουθήσετε τον καθοδηγούμενο μου διαλογισμό Wesak για να συντονιστείτε με την ομάδα του Trinity Healing Centre . Ένας διαλογισμός που θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στις μοναδικές ενέργειες αυτών των ημερών! Ένας διαλογισμός που μπορείτε να κάνετε καθημερινά από τις 7 Μαίου μέχρι και τις 21 Μαίου.


Για περισσότερα πατήστε εδώ. Να έχετε ένα όμορφο Wesak!

98 views0 comments
bottom of page