top of page

Αγάπησε το εσωτερικό σου παιδί!


photo at pixabay

Όλοι έχουμε ένα μικρό παιδί μέσα μας, το οποίο περιμένει με λαχτάρα να έρθουμε σε επαφή μαζί του, το οποίο ανυπομονεί να ακουστεί και να αγαπηθεί.


Αυτό το εσωτερικό μέρος της ύπαρξής μας κρατά πολλά από τα μυστικά μας - τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, τον πόνο και τους φόβους μας.


Το εσωτερικό μας παιδί κρατάει επίσης το κλειδί για την ευτυχία, την αγάπη προς τον εαυτό και την ενδυνάμωση μας.


Όταν λείπει η ισχυρή και στοργική σύνδεση με το εσωτερικό μας παιδί, νιώθουμε συγχρόνως την έλλειψη της σύνδεσης με εμάς τους ίδιους. Ως αποτέλεσμα αισθανόμαστε χαμένοι, αβοήθητοι, ψάχνοντας εξωτερικούς πόρους για να γεμίσουμε το κενό.


Όλοι μας έχουμε ένα εσωτερικό παιδί!


Ένα εσωτερικό παιδί είναι στην πραγματικότητα ένα σύνολο σκέψεων, συναισθημάτων, αισθήσεων που βιώσαμε στην παιδική ηλικία και παραμένουν ενσωματωμένα σε μας ως μοτίβα.


Στο παρόν, βιώνουμε σκέψεις και συναισθήματα που προέρχονται από το εσωτερικό μας παιδί, χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω τους, καθώς αυτά λειτουργούν μέσα μας αυτόματα.


Στην πραγματικότητα, λάβαμε μια κληρονομιά από την παιδική μας ηλικία που βρίσκεται μέσα μας και ταξιδεύει μαζί μας στην ενήλικη ζωή μας.


Με τα χρόνια χάνουμε την επαφή με το εσωτερικό μας παιδί και έτσι σταματάμε να συνδεόμαστε μαζί του.


Το εσωτερικό μας παιδί είναι πάντα εκεί ανά πάσα στιγμή. Η σχέση μπορεί να ενισχυθεί και να ανανεωθεί.


Μην φοβάστε εάν χρειάζεται χρόνος! Απλά να γνωρίζετε ότι είναι εφικτό να γίνει!


Όταν το εσωτερικό παιδί εκφράζει τα συναισθήματά του συγχρόνως με την υποστήριξη του ενήλικα, τότε προσφέρει και στους δύο την αίσθηση της ηρεμίας και της ισορροπίας.


Η αίσθηση είναι σαν τα εσωτερικά μέρη που χωρίστηκαν να ενώνονται ξανά! Και έτσι αρχίζει να κυριαρχεί η απόλυτη γαλήνη στο εσωτερικό μας βασίλειο.



Εάν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε με το δικό σας Εσωτερικό Παιδί, στο δικό σας χρόνο και χώρο, σας προτείνω τον διαλογισμό μου "Θεραπεύοντας το Εσωτερικό Παιδί"

126 views0 comments
bottom of page