top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Εαρινής Ισημερίας 2021


photo at pixabay

Η Εαρινή Ισημερία για το 2021 πραγματοποιείται στις 20 Μαρτίου. Σηματοδοτεί τη στιγμή ίσων ωρών νύχτας και ημέρας, καθώς και τη μετακίνηση του Ήλιου στο αισίοδοξο ζώδιο του Κριού.


Καθώς ο Κριός θεωρείται το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, η Εαρινή Ισημερία αποτελεί την αρχή του αστρολογικού νέου έτους και αντιπροσωπεύει την αρχή ενός νέου ζωδιακού κύκλου.


Η Εαρινή Ισημερία είναι μια ισχυρή μέρα για ανανέωση, νέα ξεκινήματα, φρέσκια ενέργεια και αλλαγή της προοπτικής μας.


Η Μητέρα Φύση καθώς αλλάζει γύρω μας, μας καλεί και εμάς να ανθίσουμε και να βλαστήσουμε.


Ίσως να νιώθουμε, διαισθητικά, αυτήν την περίοδο ότι μπορούμε πραγματικά να καλωσορίσουμε τις ενέργειες του έτους 2021 και να κατανοήσουμε το τι μπορεί να είναι μπροστά μας.


Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι η Εαρινή Ισημερία ήταν επίσης ένα σημείο όπου το πέπλο μεταξύ αυτού του κόσμου και των ανώτερων βασίλειων ήταν λεπτό. Αποτελεί αυτό το σημείο του έτους όπου μπορούμε να ακούσουμε τη σοφία των προγόνων μας, των πνευμάτων της φύσης και των πνευματικών μας οδηγών, που μας καθοδηγούν μπροστά ή μας δείχνουν σημάδια προς το μονοπάτι της αποστολής μας.


Οι ενέργειες της Εαρινής Ισημερίας λέγεται ότι είναι μια μαγική περίοδος, όπου η αρμονία αγκαλιάζει τον πλανήτη και όπου μπορούμε να ενσωματώσουμε την ισορροπία του φωτός και του σκότους.


Ακριβώς όπως το σύμβολο γιν και γιανγκ, έτσι δεν γίνεται να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Χρειαζόμαστε το σκοτάδι για να δούμε το φως και χρειαζόμαστε το φως για να αναγνωρίσουμε το σκοτάδι.


Η Εαρινή Ισημερία αφορά στην τιμή και των δύο αυτών ιδιοτήτων που ζουν μέσα στη σκιά μας και στο θεϊκό μας φως. Πρόκειται για την αναγνώριση ότι η εργασία με αυτή τη δυαδικότητα είναι το ταξίδι των ψυχών μας εδώ στο σχολείο της Γης.


Για την Εαρινή Ισημερία του 2021, ο αστεροειδής Χείρων αιωρείται κοντά στον Ήλιο του Κριού. Λάμποντας με την επιρροή του, μας δίνει ενδείξεις για το ταξίδι που θα έρθει καθώς ξεκινάμε αυτόν τον νέο αστρολογικό κύκλο.


Ο Χείρων είναι γνωστός ως ο πληγωμένος θεραπευτής. Παρόλο που έχει υποστεί τρομερό τραύμα, πληγές και αδικίες, είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει ως καύσιμο για να βοηθήσει στη θεραπεία άλλων.


Ο Χείρων έχει κατακτήσει την τέχνη να θεραπεύει τις πληγές του και να τις μετατρέπει σε πύλες δύναμης και έμπνευσης. Η παρουσία του Χείρωνα μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι. Είναι η παρουσία του Χείρωνα που μας επιτρέπει να θυμόμαστε ότι τα τραύματά μας δεν χρειάζεται να μας ρίχνουν κάτω, αλλά αντίθετα, να μας ανυψώνουν.


Καλέστε αυτήν την ενέργεια στη ζωή σας, με όποιον τρόπο σας ταιριάζει. Αξιοποιήστε το μήνυμα του Χείρωνα για να σας υπενθυμίσει τη δική σας δύναμη και υπερδύναμη ώστε να πάρετε τους πόνους του παρελθόντος και να τους μετατρέψετε σε πύλες δυναμικού.


Αυτή η ενέργεια του Χείρωνα θα είναι ενεργή όλο το μήνα, ακόμη και τον Απρίλιο. Οπότε επιτρέψτε της να κινηθεί και να εργαστεί με τον δικό της τρόπο στη ζωή σας.


Βλέποντας ότι η Εαρινή Ισημερία είναι επίσης η αρχή του αστρολογικού έτους, αποτελεί μια καλή περίοδο για συλλογισμό και για το κλείσιμο των τελευταίων 12 μηνών.


Αν σκεφτούμε πίσω το Μάρτιο του 2020, βλέπουμε πόσα πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή μας από τότε. Εκεί που ακολουθούσαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ξαφνικά αναγκαστήκαμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές.


Σε συλλογικό επίπεδο, έχουμε αντιμετωπίσει πολλή θλίψη, αλλαγή, ανησυχίες, φόβο και αβεβαιότητα.


Ένα χρόνο μετά, όλη αυτή η ενέργεια ίσως να επιδεινωθεί, οπότε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Τώρα είναι η στιγμή να ανακαλύψετε ακόμα πιο ταιριαστούς τρόπους για εσάς ώστε να προσφέρετε περισσότερη ευκολία και αποδοχή στο σημείο που βρίσκεστε σήμερα.


Τιμήστε τον εαυτό σας για το πόσο καλά αντιμετωπίσατε τυχόν αλλαγές ή αναταραχές στη ζωή σας. Αναζητήστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε περισσότερη ευκολία, ειρήνη και αποδοχή στην καρδιά σας.


Να έχετε μια όμορφη Εαρινή Ισημερία!




Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις ενέργειες της Εαρινής Ισημερίας 2021 μπορείτε να συντονιστείτε με το διαλογισμό μου Διαλογισμός Live – Εαρινή Ισημερία



Για περισσότερες πληοροφρίες πατήστε εδώ


bottom of page