top of page

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πανσελήνου στο Σκορπιό

Updated: May 6, 2020


photo on pinterest.com

Στις 7 Μαΐου έχουμε την Πανσέληνο στο Σκορπιό. Αυτή η Πανσέληνος μας καθοδηγεί να τιμήσουμε την ομορφιά των κύκλων που ολοκληρώνονται. Είναι εξαιρετικά εξαγνιστική και αποτοξινωτική, και μας προετοιμάζει για την Έκλειψη που ακολουθεί.



Στις 7 Μαίου έχουμε επίσης και την Εορτή Wesak όπου μια Ιερή Πύλη ανοίγει με τις ευλογίες του Βούδα και όλων των Φωτισμένων Δασκάλων.


Όπως το δάσος φαίνεται πανέμορφο με όλα τα χρώματα της άνοιξης, έτσι υπάρχει και η ομορφιά που μπορούμε να ανακαλύψουμε όταν κλείνουν οι κύκλοι.


Στο τέλος, όλα έχουν νόημα. Στο τέλος, είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε πίσω και να τα δούμε όλα από μια νέα οπτική. Στο τέλος, είμαστε σε θέση να δούμε πώς όλα τα κομμάτια του παζλ με τα οποία έχουμε εργαστεί έχουν βρει τη θέση τους. Στο τέλος, νιώθουμε μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας γιατί όλα έχουν τελειώσει, όλα έχουν ολοκληρωθεί.


Η ολοκλήρωση των κύκλων φέρνουν επίσης μερικές φορές πόνο και θλίψη. Μπορεί να είναι λυπηρό να βλέπουμε κάτι να φεύγει από τη ζωή μας. Παρόλα αυτά, αν ανοιχτούμε σε αυτά τα συναισθήματα, μπορούμε να συντονιστούμε με τη συνειδητοποίηση ότι με αυτό το τέλος έρχεται επίσης και μια νέα αρχή.


Το ότι χάνουμε κάτι είναι ψευδαίσθηση, όπως λέει και ο ποιητής Ρουμί – «μην θλίβεσαι, ό, τι χάνεις έρχεται πίσω σε άλλη μορφή». Και η Πανσέληνος στο Σκορπιό μας καθοδηγεί ακριβώς σε αυτό, μας καθοδηγεί να το ξεκλειδώσουμε.


Δείτε αν μπορείτε να ανακαλύψετε την ομορφιά σε οποιαδήποτε κλεισίματα έχουν εμφανιστεί στο μονοπάτι σας. Δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε την άνεση και την γαλήνη που έρχεται όταν γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνετε.


Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και στην εκπνοή νιώστε μεγάλη ανακούφιση. Τέλειωσε τωρα. Για ό,τι κι αν παλεύατε και αγωνιούσατε, τώρα έχει τελειώσει.


Φτάστε σε αυτό το μέρος της παράδοσης και αναζητήστε τα πλούσια χρώματα της άνοιξης στη ζωή σας. Βρείτε την ομορφιά σε όλα αυτά που κάποτε ήταν, βρείτε τη χαλάρωση γνωρίζοντας ότι έχουν τελειώσει τώρα.

Κλάψτε αν χρειαστεί, γελάστε αν χρειαστεί. Ανάψτε ένα κερί για να τιμήσετε τους θανάτους που έχετε περάσει και κρατήστε στην καρδιά σας την υπόσχεση για μια νέα αρχή.


Με την Πανσέληνο στο Σκορπιό, θα αισθανθούμε ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας ανασύρονται έξω από εμάς.


Ίσως να νιώσουμε επιπλέον ευαίσθητοι και ευμετάβλητοι. Και σαν το Σκορπιό, ίσως να μπούμε στον πειρασμό να τσιμπήσουμε, εάν οι άνθρωποι μας πλησιάσουν περισσότερο από ότι επιθυμούμε!


Η Πανσέληνος στο Σκορπιό είναι πολύ εξαγνιστική και μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε θέματα που δεν υπηρετούν πια το ανώτερο καλό μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε θέματα που μας κρατούν πίσω ή μας κάνουν να αισθανόμαστε κολλημένοι.


Εάν παραδοθούμε στα συναισθήματά μας, εάν δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο να επεξεργαστεί το πώς νιώθουμε, τότε θα βιώσουμε μια απελευθέρωση τόσο δυνατή σαν να φεύγει από πάνω μας ένα μεγάλο βάρος.


Η Πανσέληνος στο Σκορπιό είναι ξεχωριστή καθώς δηλώνει ότι η μεταμόρφωση είναι πάντα εφικτή.


Ακριβώς όπως ο Σκορπιός έτσι και εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Μπορούμε και εμείς να μεταμορφωθούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να κάνουμε διαφορετικές επιλογές και σκέψεις.


Ανεξάρτητα από το δικό μας ζώδιο, μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε κάποια από αυτή τη σοφία του Σκορπιού. Με αυτή τη σοφία μπορούμε να φέρουμε μεταμόρφωση και να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας.


Η ενέργεια του Σκορπιού είναι πολύ διαισθητική αλλά και πολύ προστατευτική. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια ώστε να συντονιστούμε με τη διαίσθησή μας και να προστατεύσουμε το ενεργειακό μας πεδίο.


Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο το τελευταίο διάστημα στο να πλένουμε τα χέρια μας και να φροντίζουμε τη σωματική μας υγεία. Ας στρέψουμε, επίσης, την προσοχή μας στην ενεργειακή μας υγεία καθαρίζοντας την αύρα μας και την ενέργεια του χώρου μας.


Τη νύχτα της Πανσελήνου στο Σκορπιό, επιτρέψτε στον εαυτό σας να ανακαλύψει την ομορφιά στους κύκλους που κλείνουν στο μονοπάτι σας.


Κάντε ειρήνη με το πένθος. Καθώς πενθείτε, επιτρέψτε και τιμήστε τη νέα αρχή που τώρα ξεδιπλώνεται μπροστά σας.


Ακριβώς όπως βλέπουμε τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα κάθε μέρα, έτσι μπορούμε να δούμε επίσης την ομορφιά του τέλους.



Να έχετε μια όμορφη Πανσέληνο!



Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το Διαλογισμός – Πανσέληνος στο Σκορπιό-Wesak που πραγματοποιείται την Πέμπτη 07 Μαΐου 2020



Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ



Η Τελετουργία για την Πανσέληνο στο Σκορπιό είναι εδώ

106 views0 comments
bottom of page