top of page

Η Εκπαίδευση ενός Παιδιού βρίσκεται στα χέρια της Μητέρας του


photo at freepik

Υπάρχει ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορείτε να δώσετε σε άλλους αυτό που δεν έχετε. Δεν μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους αν εσείς οι ίδιοι δεν πιστεύετε. Δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το καλό στον άνθρωπο αν δεν το έχετε μέσα σας. Το ίδιο ισχύει και για τη γνώση και την αγάπη. Αυτός ο νόμος είναι σημαντικό να εφαρμόζεται στην εκπαίδευση.


Η εκπαίδευση ενός παιδιού βρίσκεται στα χέρια της μητέρας του. Αυτό που φέρνει η μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικό. Μετά από αυτό – μετά τη γέννηση του παιδιού – είναι πιο δύσκολο να το εκπαιδεύσει. Γι ‘αυτό λέω, "Οι μητέρες θα βάλουν τον κόσμο σε τάξη". Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μητέρα μπορεί να εμπνεύσει το παιδί της με σοφία, με εξυπνάδα, μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά του και επίσης να ενισχύσει τη θέλησή του.


Μετά τη γέννηση, η σύνδεση μεταξύ μητέρας και παιδιού συνεχίζεται αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ένα παιδί το οποίο η μητέρα δεν το κρατάει στην αγκαλιά της χάνει κάτι πολύτιμο. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των αιθερικών σωμάτων της μητέρας και του παιδιού. Επομένως, το παιδί είναι σημαντικό να μη ζει μακριά από τη μητέρα του τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 14 ή 15 ετών.


“Όσα η μητέρα μπορεί να δώσει στο παιδί της σε ένα χρόνο, οι συγγενείς και οι γύρω του δεν μπορούν να του τα δώσουν σε 20 χρόνια."


Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα παιδιά, που έχουν μεγαλώσει μέχρι την ηλικία των 20 ετών με την αγάπη των γονιών τους, είναι πιο ευγενικά από εκείνα που έχουν στερηθεί την αγάπη των γονιών τους. Ο νόμος είναι: εάν η αγάπη των γονέων προς το παιδί τους είναι αδύναμη, το παιδί είναι πιο πιθανό να ασθενεί. Προκειμένου να είστε υγιείς, η αγάπη της μητέρας σας χρειάζεται να διαπεράσει πλήρως την ψυχή σας.


“Εσείς, ως μητέρα, όταν χαϊδεύετε το κεφάλι του παιδιού σας, πείτε: "Είθε θεϊκές σκέψεις να εισέρχονται σε σένα. Είθε να μεταφέρεις το Φως στην ανθρωπότητα. Είθε να βοηθάς τους αδύναμους συνανθρώπους σου. Είθε ευγενικές σκέψεις να εισέρχονται σε σένα”.


“Αυτός που μεταχειρίζεται τα φυτά και τα ζώα με στοργική καλοσύνη θα είναι ευγενικός και με τους ανθρώπους. Αυτή είναι η ηθική του νέου πολιτισμού. Η μητέρα χρειάζεται να διδάξει στο παιδί ότι η Θεϊκή Ζωή διαπερνά ολόκληρη τη φύση: τα λουλούδια, τα δέντρα, τα μικρά έντομα, τα πουλιά, τα πάντα”.


“Όσο το παιδί πιστεύει ότι ο δάσκαλος δεν λέει ψέματα, ο δάσκαλος έχει εξουσία. Εάν το παιδί αντιληφθεί ότι ο δάσκαλος δεν λέει την αλήθεια, ο δάσκαλος δεν έχει πια εξουσία πάνω του. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς.


“Ποτέ μη μιλάτε αρνητικά. Πχ “Μην το κάνεις αυτό! Μην κάνεις κακό!”, Αλλά αντ ‘αυτού πείτε: “Κάνε καλό!” Αντί για τις λέξεις: "Μη λες ψέματα!” Μπορείτε να πείτε: “Πες την αλήθεια!” “Όσο λιγότερο μιλάτε για αρνητικά πράγματα τόσο το καλύτερο. Πρέπει να μιλάμε για το θετικό.”


Peter Deunov


Μετάφραση- επιμέλεια: Αγγελική Κρητικού



bottom of page