top of page

Η Μεγάλη Σύζευξη 21/12/2020 | Η Ενεργειακή Σημασία


Photo by Jeremy Thomas on Unsplash

Η 21η Δεκεμβρίου για το 2020, ξεχωρίζει ως μια ισχυρή μέρα, όχι μόνο λόγω του Χειμερινού Ηλιοστασίου, αλλά και λόγω μιας πολύ σπάνιας ευθυγράμμισης που πραγματοποιείται φέτος, γνωστή ως η Μεγάλη Σύζευξη.


Υπάρχουν τόσα πολλά για αυτήν την εξαιρετικά μαγική ημερομηνία!


Ένα από αυτά που ισχύει κάθε χρόνο στις 21 Δεκεμβρίου είναι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.


Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι η εποχή όπου το πέπλο μεταξύ των διαστάσεων είναι λεπτό. Είναι επίσης μια εποχή που είμαστε πιο ανοιχτοί και συνδεδεμένοι με τις ενέργειες της Γης.


Είμαστε σε θέση να νιώσουμε με μεγαλύτερη ευκολία ότι δεν είμαστε απλά όντα που βρίσκονται πάνω σε αυτήν τη Γη, αλλά όντα, παιδιά αυτής της Γης. Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι η αρχή μιας νέας εποχής και φέρνει πάντα μια μετάβαση ενέργειας.


Η Μεγάλη Σύζευξη είναι ένα σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο πλανητικό γεγονός που συμβαίνει κάθε 20 χρόνια περίπου. Περιλαμβάνει τη συνάντηση τόσο του Δία όσο και του Κρόνου στον ίδιο βαθμό του ζωδίου.


Τα τελευταία 200 χρόνια, η Μεγάλη Σύζευξη συνέβαινε σχεδόν πάντα σε γήινα ζώδια, αλλά τώρα, στις 21 Δεκεμβρίου 2020, τόσο ο Δίας όσο και ο Κρόνος θα ευθυγραμμιστούν στο ζώδιο του αέρα, στον Υδροχόο.


Καθώς ο Δίας και ο Κρόνος ευθυγραμμίζονται στον Υδροχόο, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή και θα μας οδηγήσει βαθύτερα στην εποχή του Υδροχόου.


Τα τελευταία 200 χρόνια, καθώς ο Δίας και ο Κρόνος έκαναν σύνοδο σε γήινα ζώδια, έχουν διαμορφώσει και ορίσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.


Η γήινη ενέργεια είναι πολύ απτή. Έχει να κάνει με τον υλικό κόσμο, με τη δημιουργία θεμελίων, τη χρήση των πόρων της Γης και την εστίαση στην κατάκτηση υλικών αγαθών.


Υπό αυτήν την ενέργεια της Γης, έχουμε πετύχει πολλά, αλλά ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στην ισορροπία. Χρειάζεται να απομακρυνθούμε από την προσκόλληση στα υλικά, από την κατάχρήση των πόρων της Γης, από τη δημιουργία του απτού και να αρχίσουμε να συνδεόμαστε με τη δημιουργία του άυλου.


Και εδώ είναι που εμφανίζεται η ενέργεια του Υδροχόου. Η ενέργεια του Υδροχόου είναι επαναστατική, υψηλής τεχνολογίας και σχετίζεται με τη δημιουργία πραγμάτων που λειτουργούν μέσω δονήσεων, σημάτων και ακτίνων. Αντί να θέλει να δημιουργήσει κάτι απτό, η ενέργεια του Υδροχόου αφορά στον ψηφιακό κόσμο.


Το 2020, έχουμε ήδη δει τεράστια αύξηση σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιεί τον ψηφιακό κόσμο για να εργαστούν, να συναντηθούν, να παρακολουθήσουν το σχολείο και να ασκηθούν. Σε πολλά καταστήματα, οι διαδικασίες έχουν αυτοματοποιηθεί και υπάρχει μεγάλη έμφαση στην αυτοεξυπηρέτηση.


Όλα αυτά αναμένεονται να γίνουν πιο συνηθισμένα στην καθημερινότητα μας καθώς πλησιάζουμε στην ενέργεια της Μεγάλης Σύζευξης στον Υδροχόο.


Η ενέργεια του Υδροχόου θα φέρει πρόοδο και ανάπτυξη στον ιατρικό χώρο ενθαρρύνοντας εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές όπως η θεραπεία μέσω ήχου, οι ενεργειακές θεραπείες, η τεχνολογία λέιζερ και ακόμη περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.


Ως το ζώδιο που διέπει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες, θα δούμε επίσης εξελίξεις σχετικά με ζητήματα όπως η έλλειψη στέγης, η παγκόσμια πείνα και τα ίσα δικαιώματα.


Η ενέργεια του Υδροχόου μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι καλό για το σύνολο. Αντί να εστιάζουμε αποκλειστικά στις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, θα αρχίσουμε να εστιάζουμε στο ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και χρειάζεται να συντονιστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.


Όταν αυτή η ενέργεια είναι ισορροπημένη, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο ειρηνικό και γεμάτο συμπόνια. Έτσι, είμαστε σε θέση να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε υποστηρικτικές και στοργικές κοινότητες και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε κοινούς στόχους.


Αυτή είναι η Εποχή της ουτοπίας του Υδροχόου για την οποία ακούμε συζητήσεις και αναφορές εδώ και δεκαετίες. Αυτή είναι η καλύτερη ζωή που μπορούμε να φανταστούμε για τον εαυτό μας, όπου είμαστε όλοι τιμημένοι για την ατομική μας σπίθα, αλλά συγχρόνως σε σύνδεση και σε συνεργασία ως σύνολο για το μεγαλύτερο καλό.


Όπως με όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά σε αυτήν την ενέργεια. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί ώστε να καταφέρουμε να την αποφύγουμε.


Όταν δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτή την ενέργεια, μπορεί εύκολα να μας ξεγελάσει και να αγνοήσουμε τις πεποιθήσεις των άλλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέσουμε σε μια νοοτροπία «ομαδικής σκέψης». Οπότε, χάνουμε τη δύναμη μας να σκεφτόμαστε με τη δική μας κρίση, πιστεύουμε ότι μας λένε και ακολουθούμε την ομάδα για να είμαστε αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο.


Χρειάζεται να έχουμε ενσυνειδητότητα και να μην επιτρέψουμε στη δική μας ατομική σπίθα να χαθεί προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τους άλλους και την κοινότητά μας με το φόβο ότι δεν θα είμαστε αποδεχτοί και ασφαλείς. Χρειάζεται να βεβαιωθούμε ότι ενεργούμε από το μέρος της αλήθειας και της αυθεντικότητας μας διότι μόνο τότε θα λάμψει το αληθινό φως για το ανώτερο καλό όλων.


Έχουμε 200 χρόνια για να συντονιστούμε με αυτήν την ισορροπία, καθώς τόσο ο Δίας όσο και ο Κρόνος θα ταξιδέψουν, μέσω κυρίως ζωδίων του αέρα, για αυτόν τον επόμενο κύκλο.


Υποθέτουμε ότι κανένας από εμάς που διαβάζουμε αυτό το άρθρο δεν θα ζήσει για να δει την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου. Οπότε είναι πολύ σπάνιο και σημαντικό που επιλέξαμε να δούμε την αρχή του!


Στη δική σας ζωή, μπορείτε να αγκαλιάσετε τις ενέργειες αυτού του κύκλου σκεπτόμενοι τα υλικά αγαθά ή αντικείμενα στα οποία είστε πιο προσκολλημένοι.


Μπορείτε επίσης να επανεκτιμήσετε ορισμένους από τους στόχους σας. Ενώ η γήινη ενέργεια είναι πολύ υποστηρικτική για τη δημιουργία απτών στόχων, αυτή η άνοδος της ενέργειας του αέρα μας καλεί να είμαστε πιο ελεύθεροι και ευέλικτοι.


Μας καλεί να θυμόμαστε τη δύναμη των σκέψεών μας και ότι οι σκέψεις μας είναι ισχυροί σπόροι και σήματα δημιουργίας.


Όταν βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου αισθανόμαστε ευθυγραμμισμένοι και αυθεντικοί τότε αυτόματα προσελκύουμε οτιδήποτε είναι για το ανώτερο καλό μας.


Χρειάζεται να επικεντρωθούμε στο να φέρουμε τον εαυτό μας σε μια κατάσταση πλήρους ευθυγράμμισης και αυθεντικότητας. Από αυτό το μέρος, οι στόχοι μας και ό, τι θέλουμε να εκδηλώσουμε έρχονται με φυσικό τρόπο εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.


Επιτρέψτε στην ενεργειακή σας ύπαρξη και στις σκέψεις σας να γίνουν αγωγοί ή σήματα για την πραγματικότητα που θέλετε να δημιουργήσετε. Ακτινοβολήστε την δονηση σας όχι από το μέρος του εγώ, αλλά από τον ανώτερο εαυτό σας.


Το να εισέλθουμε σε ευθυγράμμιση δεν είναι εύκολο! Απαιτεί από εμάς να παραδοθούμε, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να εισέλθουμε στην αυθεντική μας αλήθεια. Είναι μια συνεχής εργασία σε εξέλιξη. Όσο περισσότερα βήματα κάνουμε, όσο περισσότερο επικεντρωνόμαστε στην επέκταση και στην εξέλιξη του πνευματικού μας νου, τόσο περισσότερο προχωράμε στο ταξίδι μας.


Αυτή την ημέρα, στις 21/12//2020 θα υπάρχει η αίσθηση ότι η Γη κινείται μέσα από μια Πύλη Ενέργειας όπου θα αναγεννηθεί και θα κρατάει εκατομμύρια νέες δυνατότητες για όλους μας. Πρόκειται για μια πολύ εύφορη ενέργεια, η οποία δείχνει νέα ξεκινήματα σε μεγάλη κλίμακα.


Η Γη δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια και ως όντα αυτής της Γης, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμόσουμε και να αγκαλιάσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο που μας προσφέρεται.


Η 21η Δεκεμβρίου 2020 αποτελεί την τέλεια μέρα για να οραματιστούμε αυτό που επιθυμεί η καρδιά μας, για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμεί η ψυχή μας για το ανώτερο καλό το δικό μας και ολόκληρου του κόσμου.


Είναι μια μοναδική μέρα για να επικεντρωθείτε σε αυτό που επιθυμείτε, να συνδεθείτε με τη δική σας πνευματικότητα και να προσελκύσετε τις προθέσεις που ακτινοβολούν από το κέντρο της καρδιάς σας.


Να έχετε μια όμορφη Μεγάλη Σύζευξη!



Εάν θέλετε να εργαστείτε με τις ενέργειες της Μεγάλης Σύζευξης 21/12/2020 μπορείτε να συντονιστείτε με τον διαλογισμό μου Διαλογισμός Live – Πύλη 21/12-Η Μεγάλη Σύζευξη


Για περισσότερες πληοροφρίες πατήστε εδώ


bottom of page