top of page

Κόψιμο Ενεργειακών Χορδών: Τι είναι και πως μπορεί να σας βοηθήσει



Η κατάσταση των σχέσεών μας, επηρεάζει τα συναισθήματά μας και τη συνολική ευεξία μας σε μεγάλο βαθμό επειδή ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ σωματικού και ψυχικού στρεσογόνου παράγοντα. Όπως διδάσκει η ιατρική νου-σώματος, οι διαπροσωπικές μας συνδέσεις μπορεί να είναι πηγές άγχους, κρατώντας μας παγιδευμένους σε περιοριστικά πρότυπα λόγω συνειδητής ή ασυνείδητης λεπτού επιπέδου δυναμικής. Πως θα μπορούσατε να αποδεσμευτείτε από όλες αυτές τις παγίδες, απελευθερώνοντας έτσι τη συνειδητότητα σας για να θέσετε την εξέλιξη και τους στόχους σας σε υψηλότερο επίπεδο; Το κόψιμο των ενεργειακών χορδών μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό μόνιμα και αποτελεσματικά.


Καθώς προχωράμε στη ζωή μας - μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε - είναι σημαντικό να απελευθερώνουμε αυτό που δεν μας εξυπηρετεί πια. Όταν απελευθερώνουμε, δημιουργούμε χώρο. Αυτός ο χώρος είναι αυτός του δυναμικού, της δυνατότητας μας.


Το κόψιμο των χορδών είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική στις πνευματικές παραδόσεις. Η πρακτική του κοψίματος των ενεργειακών χορδών βοηθά στην ανάκτηση της ενέργειας που έχει χαθεί και στην αποκατάσταση υγιών ενεργειακών ορίων.


Όταν μπαίνουμε σε μια σχέση με κάποιον, είτε πρόκειται για οικογένεια, φίλο, σύντροφο, συνάδελφο, κάποιον με τον οποίο συναντάμε συχνά, ή ακόμα και με ένα άτομο που συναντάμε σπάνια, αναπτύσσουμε ενεργειακές χορδές (κλωστές). Αυτές οι χορδές δεν είναι απαραίτητα κακές. Στην πραγματικότητα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε σύνδεση και κατανόηση μεταξύ μας.


Όταν είμαστε συνδεδεμένοι ενεργειακά, αντιλαμβανόμαστε σε πολύ βαθύτερο επίπεδο και έχουμε την ικανότητα να συντονιζόμαστε με την ενέργεια του άλλου. Είμαστε όλοι ενεργειακά όντα. Ενώ τείνουμε να αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο μέσω των πέντε φυσικών μας αισθήσεων, η αλήθεια είναι ότι το κύριο μέσο με το οποίο σχετιζόμαστε είναι η ενέργεια.


Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν πολλά μικρά βήματα μετάβασης. Κάθε μέρα εξελισσόμαστε. Μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε πέρα από αυτό που ήμασταν κάποτε. Κρατώντας αυτό που ήμασταν θα μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε.


Εάν συνεχίζαμε να συσσωρεύουμε όλα όσα αφήνονται από κάθε παλιά σκέψη, πράξη και εμπειρία, θα νιώθαμε να βαραίνουμε από το φορτίο όλων αυτών πάνω μας.


Όταν μεταβαίνουμε από έναν τρόπο ύπαρξης σε έναν άλλο, είτε αυτό είναι μέσω σχέσης με ένα άλλο άτομο είτε απλά το πώς σχετιζόμαστε με τη ζωή, είναι απαραίτητο και σημαντικό να απελευθερώνουμε αυτό που δεν είναι πια χρήσιμο. Όσον αφορά στη σχέση με τους άλλους, έχουμε την τάση να κρατάμε πολύ περισσότερο από ό, τι είναι υγιές για εμάς ενεργειακά, σωματικά ακόμη και πνευματικά.


Το κόψιμο των ενεργειακών χορδών βοηθάει στη μετάβαση χωρίς το βάρος της μεταφοράς του φορτίου του παρελθόντος. Μας απελευθερώνει για να προχωρήσουμε πιο ανάλαφροι και με την αίσθηση να είμαστε πιο ανοιχτοί.


Το κόψιμο των ενεργειακών χορδών δεν εφαρμόζεται μόνο σε προηγούμενες σχέσεις ή σχέσεις που σας «κουράζουν». Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κόψετε τις ενεργειακές χορδές στις παρούσες σχέσεις σας, ακόμη και με αυτές που είναι πραγματικά υπέροχες για εσάς. Έτσι, καθαρίζετε την ενέργεια μεταξύ σας και δημιουργείτε χώρο για νέες και ακόμα πιο χαρούμενες στιγμές.


Μπορείτε να οραματιστείτε μια ενεργειακή χορδή ή κλωστή ως ένα σωλήνα που σας συνδέει με το άλλο άτομο, με την ενέργεια να ρέει μέσα στον σωλήνα. Εάν το καλώδιο σας εξαντλεί, η ενέργεια θα ρέει μακριά σας. Εάν το καλώδιο σας τροφοδοτεί, η ενέργεια θα ρέει προς το μέρος σας.


Μερικές φορές, αυτή η ροή ενέργειας μπορεί να φαίνεται πολύ χρήσιμη. Μπορούμε να μοιραστούμε την ενέργειά μας με κάποιον που φαίνεται να το χρειάζεται και μπορούμε να λάβουμε ενέργεια όταν αισθανόμαστε εξαντλημένοι. Όμως, είναι σημαντικό να προσέξουμε τις δυνατότητες ενεργειακής ανισορροπίας που εμφανίζονται όταν διατηρούμε αυτή τη σύνδεση για πολύ καιρό ή αν προσφέρουμε την ενέργειά μας όταν δεν έχουμε αρκετή ενέργεια να δώσουμε.


Αρκετές φορές, ακόμη και πολύ καιρό μετά το τέλος μιας σχέσης, διατηρούμε αυτές τις ενεργειακές χορδές ή κλωστές. Μπορούν να είναι τόσο λεπτές που δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι είναι ακόμα εκεί. Όμως, μια συσσώρευση χορδών από πολλούς ανθρώπους και η αργή εξάντληση της ενέργειας με την πάροδο του χρόνου, δημιουργεί ενεργειακή έλλειψη.


Σημάδια Μη-Υγιής Σύνδεσης Χορδών

  • Τα επίπεδα ενέργειας έχουν εξαντληθεί

  • Συναισθήματα ανεξήγητης θλίψης

  • Αίσθημα «κολλήματος» ή αδυναμία λήψης αποφάσεων

  • Εμμονικές σκέψεις για κάποιο άτομο

  • Μιλώντας συχνά για κάποιο άτομο, συνήθως με κριτικό ή απαξιωτικό τρόπο

  • Χαμηλό ανοσοποιητικό, αρρωσταίνετε συχνά

  • Μη υγιεινές συνήθειες και εθιστικές συμπεριφορές, όπως το κάπνισμα, το τσιμπολόγημα, η υπερβολική κατανάλωση ποτού κτλ ακόμη και φαινομενικά υγιείς συνήθειες όπως η υπερβολική άσκηση


Το κόψιμο των ενεργειακών χορδών είναι μια θεραπευτική τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει να «ξεκολλήσετε» από την αποδυναμωτική ή ανθυγιεινή συναισθηματική δυναμική, απαλλάσσοντάς σας από μοτίβα σχέσεων που εξαντλούν την ψυχική σας ενέργεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόψιμο των ενεργειακών χορδών δεν αναιρεί τους υγιείς συναισθηματικούς δεσμούς με αγαπημένα πρόσωπα. Αντιθέτως, απομακρύνει τα συναισθηματικά εμπόδια που σας περιορίζουν συνειδητά και ασυνείδητα και φέρνει σε αυτές τις σχέσεις ακόμα περισσότερη χαρά και θετική ενέργεια. Η ενεργειακή θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσεινα καταλύσετε αυτήν τη διαδικασία ίασης, αφαιρώντας τις χορδές προσκόλλησης και επιτρέποντας στις σχέσεις σας να εξελιχθούν σε υψηλότερα επίπεδα - ή ακόμα και να ξεπεράσετε σχέσεις που δεν εξυπηρετούν το ανώτερο καλό σας.


Η ιδέα είναι ότι η ενεργειακή θεραπεία σας μεταφέρει σε μια κατάσταση ανώτερης δόνησης που σας επιτρέπει να υπερβείτε τους λιγότερο εξελιγμένους τρόπους ύπαρξης - συμπεριλαμβανομένων των ανθυγιεινών σχέσεων που σας κρατούν αγκυροβολημένους σε μια χαμηλότερη δόνηση λειτουργίας. Λέγεται ότι η απελευθέρωση των ενεργειακών χορδών σας φέρνει πιο κοντά στη διαφώτιση. Με αυτόν τον τρόπο, το κόψιμο των ενεργειακών χορδών μπορεί να θεωρηθεί ως μια πρακτική που λυτρώνει την ψυχή από εμπόδια χαμηλής συχνότητας και σας οδηγεί να ζήσετε το αληθινό φωτεινό σας μονοπάτι.


Εάν νιώθετε ότι η ενέργεια σας αποστραγγίζεται και το πεδίο σας αναζητά να απελευθερωθεί από ενεργειακές χορδές που σας βαραίνουν και σας κρατούν πίσω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο trinity.healing.centre.info@gmail.com



bottom of page