top of page

Μαρία Μαγδαληνή | Πύργος Δύναμης



Ποιά είναι η Μαρία Μαγδαληνή; Η μορφή που συναντάμε στα Ευαγγέλια είναι κοινώς μια μετανοημένη πόρνη, εξαγορασμένη από την αφοσίωσή της σε έναν αρσενικό σωτήρα. Έχει αναφερθεί ως σύζυγος του Ιησού ή συντροφός του. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει γυναίκα, που ορίζεται από το φύλο της και τις σχέσεις της.

Για να κατανοήσουμε την αληθινή δύναμη της Μαρίας Μαγδαληνής, χρειάζεται να απελευθερώσουμε όλες αυτές τις φιγούρες και να την κατανοήσουμε ως μια φιγούρα που συμβολίζει τις βαθύτερες εσωτερικές μας ικανότητες.

Η Μαρία Μαγδαληνή συμβολίζει την ικανότητά σας να φέρετε τη γαλήνη και τη σιωπή της Θείας Παρουσίας και της Δημιουργικής Δύναμης του Σύμπαντος στη Γη. Εσείς οι ίδιοι είστε γειώμενοι στο Θείο και έχετε την ικανότητα να φέρετε τη Θεϊκή Παρουσία και την άφθονη δημιουργικότητα που ρέει από αυτήν μέσα στον φυσικό κόσμο. Η Μαρία Μαγδαληνή είναι η θηλυκή δύναμη που ρέει μέσα σε όλους μας.

Η Μαρία Μαγδαληνή ως Τριαδική Θεά

Στα Ευαγγέλια η Μαρία αναφέρεται με τις τρεις πτυχές: Νύφη, η Μητέρα και η Γιαγιά (η σοφία και ο φύλακας του φυσικού κόσμου).

Η Μαρία ως Μητέρα

Το εβραϊκό όνομα Μιριάμ (Μαρία) μπορεί να μεταφραστεί με διάφορους τρόπους, αλλά τα εβραϊκά γράμματα στο όνομα της Μαρίας σημαίνουν τα εξής: η ροή της δημιουργικής μεταβλητής δύναμης, που περιέχει ως αρχές τους σπόρους της απόλυτης ζωής.

Δημιουργική Παρουσία στο Διάστημα – ως χώρος, που επιτρέπει στη ζωή να πάρει μορφή και να γίνει όλο αυτό που βιώνουμε ως φυσικό κόσμο, τη Γη και τον Κόσμο. Γι ‘αυτό το λόγο ονομάζεται η Μητέρα Θεά, η Μήτρα του Διαστήματος και ο Μεγάλος Γόνιμος Ωκεανός.

Η Μαρία ως Νύφη

Ως Νύφη ονομάζεται Μαρία Μαγδαληνή: Στα εβραικά Migdal σημαίνει “πύργος”, “φρούριο:”δηλαδή μια βαθύτερη συνειδητοποίηση της εσωτερικής δημιουργικής δύναμης και της συνειδητής παρουσίας που υπάρχει ως πυρήνας σας ή ουσία σας. Στην Αραμαϊκή (ομιλούμενη Εβραϊκά), η “Μαγδαλα” σημαίνει “πύργος” και “ανύψωση, εξελισσόμενος σε κάτι μεγάλο και μεγαλοπρέπεια”. Αυτό σημαίνει να εξελιχθεί και να ανυψωθεί η συνείδητότητα με πνευματική έννοια.

Η Μαγδαληνή συμβολίζει ένα ανώτερο μέρος συνείδητότητας. ‘Ενα μέρος όπου μπορείτε να δείτε με διαύγεια τη δύναμη να κρατάτε χώρο, στον οποίο η δημιουργικότητα μπορεί να γειωθεί κάθε στιγμή. Η Μαρία Μαγδαληνή συμβολίζει τη δύναμη της θηλυκής ενέργειας!

Η Μαγδαληνή αντιπροσωπεύει τον κεντρικό αγωγό της συνείδητότητας που συνδέει το Εγώ Ειμί – παρουσία με το πνεύμα (χωρίς μορφή), την ψυχή (μορφή) και την ύλη (το σώμα).

Η Μαρία ως Γιαγιά- Ο Φύλακας της Σοφίας- Το Ευαγγέλιο της Μαρίας

Λιγότερο γνωστό μέχρι πρόσφατα είναι το Ευαγγέλιο της Μαρίας (Μαγδαληνή), θραύσματα των οποίων βρέθηκαν σε χειρόγραφα στο Nag Hammadi της Αιγύπτου και επίσης μερικά μεταγενέστερα κείμενα, γύρω στον πέμπτο αιώνα, που ανήκουν στην Κοπτική Εκκλησία.

Οι διδασκαλίες της επικεντρώνονται στη διάλυση των σκεπτομορφών στις οποίες είμαστε παγιδευμένοι, στο τέλος της αυταπάτης του χωρισμού από το Ένα και το Καλό.

Οι διδασκαλίες της Μαρίας Μαγδαληνή δεν σας ζητούν να πιστέψετε σε τίποτα. Αντίθετα, σας ζητούν να γίνετε η Μαγδαληνή. Αυτό σημαίνει να ξυπνήσετε στον εαυτό σας την ικανότητα της ακινησίας και της σιωπής του μυαλού σας, να συνειδητοποιήσετε τον δημιουργικό χώρο που υπάρχει μέσα σας τώρα και ότι αυτό είναι προσβάσιμο σε εσάς τώρα.

Αυτό ακριβώς είναι να είστε ένα συνειδητό ανθρώπινο ον. Σημαίνει να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τον εσωτερικό σας κόσμο και αυτό που κάνετε και λέτε στον εξωτερικό κόσμο.

Μαρία Μαγδαληνή ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΗ

Η Μαρία Μαγδαληνή αντιπροσωπεύει την είσοδό σας στην ανώτερη συνείδητότητα. Αυτό συμβαίνει συχνά ως αποτέλεσμα αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή σας και δεν είναι πάντα άνετες. Ωστόσο, τέτοιες αλλαγές είναι απαραίτητες καθώς ανοίγουν το δρόμο για την πραγματοποίηση μιας μεγαλύτερης συνειδητότητας από το μυαλό και την εμβάθυνση της συνειδητοποίησης των παγκόσμιων δημιουργικών δυνάμεων της ζωής που ρέουν μέσα από σας. Η Μαρία Μαγδαληνή ειναι το μονοπάτι, ή ο τρόπος, της ειλικρίνειας που ακούστηκε σε διάφορες βιβλικές ιστορίες.

Η Μαγδαληνή είναι η ακινησία πίσω από κάθε δράση, υποστηρίζοντας όλη τη ζωή. Όταν το μυαλό σιωπά, αρχίζετε να παρατηρείτε ότι όλη η κίνηση συνεχώς ανέρχεται από αυτή την ακινησία: οι δημιουργικές δυνάμεις του Σύμπαντος εκφράζονται συνεχώς μέσα από την ποικιλομορφία της ζωής. Μέσα από την συνειδητή αναπνοή, αρχίζετε να αισθάνεστε ότι είστε πλήρως συνδεδεμένοι με ολόκληρη τη ζωή.

Στον πυρήνα σας βρίσκεται η πηγή κάθε συνείδητότητας, η Χριστική Συνειδητότητα, η Αιώνια Παρουσία μέσα στην ανθρωπότητα, που δίνει χώρο στον οποίο η δημιουργική ζωή ξετυλίγεται.

Σας προτείνω να δείτε τη νέα ταινία για τη Μαρία Μαγδαληνή. Μια δυνατή ταινία για τη ξεχωριστή ενέργεια και δυναμη της Μαρίας Μαγδαληνής! Για το μοναδικό μονοπάτι που είχε το θάρρος να ανοίξει για να μας αφυπνίσει και να μας δείξει οτι η δύναμη της θηλυκής ενέργειας σε σύνδεση με τη δυναμη της αρσενικής ενέργειας μπορεί να φέρει τα θαύματα επι Γης! Η δυναμη της αγάπης της βρίσκεται μέσα σε όλους μας και μας καλεί να την αποκαλύψουμε ώστε να φέρουμε ισορροπία και αρμονία στον κόσμο μας.

Ο Κόσμος θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε εμείς!


Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το : “Διαλογισμός-Μαρία Μαγδαληνή“. Πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στην Κέρκυρα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


210 views0 comments
bottom of page