top of page

Ηχοθεραπεία

Τα πάντα στο σύμπαν δονούνται στη δική τους μοναδική συχνότητα

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Ορισμένοι παράγοντες μπορεί να αλλάξουν τις συχνότητες των ανθρώπων, (δηλαδή, ο θόρυβος της κυκλοφορίας, το καθημερινό άγχος κλπ).  Μέσα από την ηχοθεραπεία έχετε την επιλογή να 'ξανα-κουρδίσετε', να ξανασυντονίσετε τις συχνότητα του σώματός σας με τη βοήθεια των διακροτημάτων ( Binaural Beats), την ιαματική χρήση της συχνότητας Schumann, τις συχνότητες Rife και την ανθρώπινη φωνή. Η επιστήμη έχει αποδείξει  ότι ο ήχος έχει ισχυρή επίδραση στην ύλη. Η μελέτη της Κυματικής έχει δείξει πως ο ήχος δημιουργεί γεωμετρικά μοτίβα στην ύλη. Ο Δρ. Emoto έχει αποδείξει ότι ο ήχος αλλάζει τη μοριακή δομή του νερού. Εμείς ως άνθρωποι αποτελούμαστε από 75-80% νερό και ως εκ τούτου ο ήχος ταξιδεύει πολύ καλά μέσα στο σώμα μας. Είμαστε πολύ δεκτικοί στη λήψη ήχων με έναν θετικό τρόπο, εφόσον οι ήχοι που δίνονται είναι αγνοί και με στοργική πρόθεση. Σκεφτείτε πώς αντιδρούμε θετικά σε ένα ωραίο μουσικό κομμάτι και  πώς αντιδρούμε όταν ακούμε ένα δυνατό παραμορφωμένο ήχο. Η Ηχοθεραπεία είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε περιόδους άγχους και έντονης ανησυχίας, διότι αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο για την εξισορρόπηση των συναισθήματων και μια πολύτιμη βοήθεια  για να «επανασυντονιστούν» οι ίδιοι.

Η Ηχοθεραπεία είναι η συνειδητή χρήση της ενέργειας του ήχου για τη προώθηση της ευεξίας στο ανθρώπινο σύστημα. Μέσω της Ηχοθεραπείας ενεργοποιείται η ικανότητα του ανθρώπου για να θεραπεύσει τον εαυτό του σε οποιοδήποτε επίπεδο, σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό. Η εφαρμογή των κατάλληλων ήχων αυξάνει την ενεργειακή ροή σε όλο το σώμα και απομακρύνει την λιμνάζουσα ενέργεια που βρίσκεται πίσω από την έλλειψη ισορροπίας.

Παραλληλίζοντας τον άνθρωπο με ένα πολύπλοκο μουσικό όργανο, θεραπεύεται η ικανότητα του να παίζει μουσική όχι επειδή κουρδίζονται αυτόνομα οι ξεκούρδιστες χορδές, αλλά επειδή αποκαθίσταται η εσωτερική ισορροπία που τις διατηρεί κουρδισμένες και το ίδιο το όργανο ( ή ο άνθρωπος) επιδιορθώνει όσες χορδές χρειάζεται μέσω της αυτορρύθμισης.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια θεμελιώδη ιδιοσυχνότητα και όταν έρθουμε σε επαφή με αυτή τη συχνότητα τότε έχουμε περισσότερη επαφή με τον εαυτό μας. Λαμβάνοντας υπόψην αυτή την θεμελιώδη ιδιοσυχνότητα σε συνδυασμό με τα διακροτήματα (Binaural Beats), τη ιαματική χρήση της συχνότητας Schumman, τις συχνότητες Rife, καθώς και της φωνής, η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να επιφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. 

Που χρησιμοποιείται η Ηχοθεραπεία;

 

 Η Ηχοθεραπεία χρησιμοποιείται για να απαλύνει ή και να εξαλύψει ψυχολογικά αίτια.  Ως μέθοδος ίασης καλύπτει  μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του άγχους, της κατάθλιψης, χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης καθώς επίσης της μάθησης και θέματα συμπεριφοράς ( π.χ ΔΕΠ/Υ, Δυσλεξία κτλ). Έχει αποδειχτεί πολύ καλή μέθοδος για την αϋπνία, για φυσικούς πόνους, (μυϊκούς, αρθρώσεις), πονοκεφάλους και ημικρανίες και πολλά άλλα. Αποτελεί εξαιρετική μέθοδο για την εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (chakras)  και για την κάθαρση του ενεργειακού πεδίου καθώς και για νοητικά/ψυχικά μπλοκαρίσματα. Βοηθάει πολύ σε θέματα χρόνιας κόπωσης και σύγχυσης. 

Η Διαδικασία

Αρχικά γίνεται μια συνέντευξη γνωριμίας σε συνδυασμό με ένα εκτενές ερωτηματολόγιο. Το φωνητικό αποτύπωμα του ενδιαφερόμενου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός μοναδικού, προσωπικού και απόλυτα εξειδικευμένου ηχητικού τοπίου.

Η ακρόαση του ηχητικού τοπίου είναι για 21 ημέρες σε καθημερινή βάση κατά προτίμηση την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Η ακρόαση θα πρέπει να γίνεται με ακουστικά ανοιχτού τύπου ( όχι "ψείρες") ώστε να ενεργοποιούνται τα "ηχητικά" εργαλεία.  Κατά τη διάρκεια των 21 ημερών ακρόασης ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να είναι σε επικοινωνία με την ψυχολόγο για οποιαδήποτε επιπλέον ψυχολογική υποστήριξη.

bottom of page